• Pregleda: 6929

Subotica dobija video nadzor u oktobru

Video-nadzor u Subotici najverovatnije će da postavi subotičko preduzeće “Selma”. Kao saznaje YuEco drugi ponuđač nije imao svu potrebnu dokumentaciju, a reč je o zajedničkoj punudi koju se predale firme Sat–Trakt sa Alarm sistemom iz Bačke Topole.
Subotica dobija video nadzor u oktobru

U Komisiji za bezbednost saobraćaja u gradu objašnjavaju da će video nadzor u Subotici biti u funkciji krajem oktobra. Video-nadzor će se postaviti na nekoliko raskrsnica u gradu, kao i pri ulazu i izlazu iz grada. Tačne lokacije će da se utvrde u saglasnosti sa policijom.

Putem video-nadzora će moći da se izmeri brzina vožnje, da kamera snimi da li vozač ima pojas i tablice. Kazne sa fotografijom će da stignu na kućnu adresu. Za ceo projekat grad je izdvojio 20 miliona dinara.

Građani smatraju da postavljene kamere neće smanjiti saobraćajne prekršaje i prekršaje javnog reda i mira. Cilj postavljanja video nadzora je  i da se građani osećaju bezbednije u gradu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

21
biciglista Odgovori
Jeftino prodajem sprej crne boje...
lakumity Odgovori
S obzirom u kakvu životnu situaciju su nas doveli političari a bogami i policija, mislim da je mnogo pametnija namena ovih kamera da se utvrdi na koju stranu su pobegli lopovi, pljačkaši i otmičari nego da neko proverava dali smo vezali pojas.
Anonymous Odgovori
2014 godine kamere, sledeci korak 2020 RFID cipovi sa mogucnoscu elektrosokova, a gradjani sve zadovoljniji, barem posle odredjene kolicine sokova ce biti.

Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither
Benjamin Franklin
N. Odgovori
Orvelizacija.
rokica Odgovori
Cilj ovoga je otimanje para gradjanima kroz kazne,a ne da da se mi osecamo sigurnije, a siguran sam da ce i oni malko capnuti od razlike postavljanja kamera .. Papir trpi..
Ovo im bitnije od trepcuceg semafora jer od toga nemaju nista, cak sto vise, manje prekrsaja..
stone Odgovori
... al' samo da se "osecaju" ...
mornar Odgovori
Koji to gradjani smatraju da nece smanjiti prekrsaje i vandalizam, mozda vandali i bahati vozaci???
brate Odgovori
znači veliki brat i opet SELMA al tu neko dobro ..........
noćni čuvar Odgovori
Oduzimate ,nam posao ...hm! Neznam ko će ,po snimku snositi posledice tate ,mame ili vandali ? Goli Otok je bio zakon !
pista Odgovori
mogli bi da postave jednu kameru i ispod nadvoznjaka da se slika dosta cesta poplava pa da budu u toku i sa tim,samo kad za to ima para... a trepcujuci semofor ni od korova vec godinama se o tome prica za to isto nema para ovako je lakse kazniti zar neeee????
Далибор Николић Odgovori
''cilj postavljanja video nadzora je i da se građani osećaju bezbednije u gradu.'' Ово је очигледно замена за полицајце.
patriota Odgovori
Bolje da su sredili gradski stadion,stavili stolice,reflektore,pomocne terene da deca imaju gde da treniraju!
Vesko Odgovori
Kada bi se video nadzor mogao postaviti u Privredni sud u Subotici.Ipaki mislim da je malo kasno.
Skoro sva bolja preduzeca i poljop. kombinati uz saglasnost suda prodati su na dobos, po names-
tenim licitacijama.
Adam Odgovori
Gradonacelnik ,njegova svita kao i svi na vlasti unazad desetine godina su cisti profiteri , ogrezli u korupciji i neradu kad je javno dobro u pitanju , to je moje misljenje i tako je sigurno .IPAK mislim da ovaj potez moze imati dobru stranu , mozda ne trenutno (jer su veze i vezice svugde pa i u tuzilastvu )ali na duze staze , mozda, kad smenimo ovu nakaradnu opstinsku vlast ,MOZDA dodje neko ko ce ipak staviti opste dobro na prvo mesto .
stojan Odgovori
Cekaj ,kakve veze ima opstina o njen tender sa saobracajnim prekrsajima iz domena policije ?
Opet zloupotrebe.
Ljutica Bogdan Odgovori
Kakav cinizam ... "sigurnost gradjana" nije cilj nego uzimanje para
Sredite vi gospodo prvo kanalizaciju da grad ne pliva svaki put kad zapada kisa
Trebali bi svi da tuzimo JKP zbog nebrige i nepreduzimanja mera (neocisceni slivnici) prevencije u cilju izbegavanja poplava i izazivanja stete gradjanima.
Za cega ih placamo ?
SRAMOTA
makazar Odgovori
šabani jedni...prvo treptuće zeleno pa onda kamere...stručnjaci do bola
hčkgnxcfg Odgovori
bravo antelj mudracu, nek si se ti ratosiljao [*...*] robike santa pa sad sa tvojim novim NDS U pobede, jest da si malo jako malo mudar, sklon nezakonitim radnjama al si bolji od onih koji su ostali u ds
clouseau Odgovori
Zar vam nije neverovatno da Selma svaki put pobedi na tenderu?
Za siru javnost, to se inace radi tako sto se insajder iz gradske uprave, uglavnom uz odredjenu kompenzaciju, dogovori sa firmom koja treba da osvoji konkurs/tender, analizira performanske konkurencije, i postavi ulsove tendera tako da konkurenciji nedostaje bar jedan dokument ili bilo koji atribut koji ce biti od zncaja za prevaganje odluke o izvodjacu.
ana Odgovori
potrebnoa je kamera na svakoj banderi !!!!! ali sad je kasno tijane vise nemaa !!
komsija Odgovori
sta ste svi zapeli sa kaznama, pazite sta radite, vezite pojaseve i niko vas neve kaznjavati, dosta vec vise bahatog ponasanja u saobracaju ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.