Komentara: 45
Pregleda: 8291

Subotica pod kamerama uskoro, kaže gradonačelnik

01.11.2011. u 15:45h
Izvor: RTV Yueco
Subotica pod kamerama uskoro, kaže gradonačelnik

Do kraja godine će biti završeni svi projekti i javna nabavka za postavljanje video-nadzora u gradu , najavio je gradonačelnik Subotice. Planirano je da se kamere postave na 14 raskrsnica u gradu i u okolini nekih javnih površina koje su poslednjih godina na meti vandala. Na ovaj način bi se smanjila šteta gradu koju nanose huligani krađom saobraćanih znakova, slivnika i i uništavanjem igrališta i drugih javnih objekata.

Subotičani smatraju da ukoliko grad bude pod video nadzorom bile bi smanjenje štete koje se nanose gradu. Građani bi bili sigurniji i bezbedniji.

Programom Saveta za bezbednost saobraćaja predviđeno je da se kupe tri skutera za saobraćajnu policiju u Subotici, nabavka i ugradnja kamera za snimanje registarskih tablica i merenje brzine, kao i kamera za video nadzor nad pojednim javnim površinama. U toku je završetak projekta pod nazivom “Siguran grad” u okviru koga će biti postavljene kamere po gradu.

O postavljanju video nadzora u Subotici se govori već nekoliko godina unazad. Kamere su bile postavljene oko Gradske kuće pre par godina, ali nisu radile. Postavljanjem novog video nadzora očekuje se da će biti povećena bezbednost građana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 8291

Povezana vest

Povezane teme

kamere na semaforima

bezbednosne kamere

kamere subotica

Subotica video nadzor

kamera u subotici

video nadzor grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.