Komentara: 14
Pregleda: 11834

Subotica konačno dobija kamere za video nadzor grada i 3 skutera za saobraćajnu policiju

07.04.2011. u 13:27h
Izvor: RTV Yueco
Subotica konačno dobija kamere za video nadzor grada i 3 skutera za saobraćajnu policiju

Gradsko veće usvojilo je plan Saveta za bezbednost saobraćaja u gradu. Predviđeno je da se u budžet grada uplati 20 miliona dinara od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje. Novac će biti iskorišćen za kupovinu skutera, uvođenje video nadzora na raskrsnicama i pojedinim javnim površinama, kao i drugih aktivnosti u vezi unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Programom Saveta za bezbednost saobraćaja predviđeno je da se kupe tri skutera za saobraćajnu policiju u Subotici, nabavka i ugradnja kamera za snimanje registarskih tablica i merenje brzine, kao i kamera za video nadzor nad pojednim javnim površinama. Verovatno će se angažovati “Telekom” u okviru projekta “Siguran grad”, gde se gradu nudi mogućnost da iznajmi kamere. Huligani nanose gradu štete koje se iznose nekoliko miliona dinara, krađom saobraćajnih znakova, slivnika, uništavanjem javnih objekata. Na ovaj način štete bi bile smanjene.

Zaštitnik građana je rekao da je bilo najviše predmeta koji se odnose na povrede radnih odnosa.Prošle godine subotičkom zaštitiniku građana obratilo se 473 osobe za besplatno pravno savetovanje, dok za besplatno pravno zastupanje 125 osoba. U tom projektu učestvuje osam advokata iz Advokatske komore Subotice. Projekat medijacije nije zaživeo na pravi način, kaže zaštitinik građana.

Gradsko veće je usvojilo odluku da se predloži Vladi Srbije da jezero na Tresetištu koje se nalazi u vlasništvu firme koja je u stečaju ” Palić”, pravo korišćenja prenese na grad. Okolina i samo jezero se prostiru na površini od 30 hektara, a 2001.godine obavljena je sanacija Tresetišta tako da može da se uvrsti i u turističku ponudu grada. Na predmetnim nekretninama pravo ima preduzeće “Palić” čiji poverenik stačajnog upravnika se slaže sa prenosom prava korišćenja na grad.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 11834

Povezane vesti

Povezane teme

kamere na semaforima

bezbednosne kamere

kamere subotica

Subotica video nadzor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.