Komentara: 10
Pregleda: 7656

Ambulanta "Peščara" od sutra privremeni punkt za imunizaciju protiv kovida-19

18.01.2021. u 16:07h
Izvor: Subotica.com
Ambulanta Peščara će od 19. do 21. januara funkcionisati kao punkt za imunizaciju protiv virusa kovid-19, te u tim danima neće raditi sa pacijentima.
Ambulanta "Peščara" od sutra privremeni punkt za imunizaciju protiv kovida-19

Imunizacija stanovništa Subotice protiv virusa kovid-19 nastavlja se ove sedmice, te će u naredna tri dana zdravstvena ambulanta Peščara, koja se nalazi na adresi Šabačka bb, funkcionisati kao punkt za vakcinaciju. Kako objašnjavaju iz Doma zdravlja, trenutno raspolažu sa 300 doza "Fajzer-Biontek" vakcine, koje će biti podeljene prioritetnim grupama, odnosno zdravstvenim radnicima, štićenicima gerontoloških i domova za stara lica, kao i ustanovama socijalne zaštite.

- Imamo najavu da će nam u toku nedelje stići i kineska vakcina "Sinofarm". Ukoliko stigne, i ovu vakcinu ćemo implementirati i davati po redosledu koji budemo dobijali, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Subotica i eUpravom. Dobili smo informaciju da budemo spremni 19, 20. i 21. januara, te smo osposobili ambulantu Peščara da funkcioniše kao punkt za imunizaciju i kada stigne kineska vakcina, stanovništvo će se vakcinisati u ovom objektu - kažu iz Doma zdravlja.

Kada su u pitanju pacijenti kojima je potrebna lekarska pomoć i druga zdravstvena zaštita, a imaju izabranog lekara u zdravstvenoj ambulanti Peščara, iz Doma zdravlja poručuju da se jave u ambulantu Ogranak 4 na Karađorđevom putu 55 (024-557-154) ili u bilo koju drugu zdravstvenu ambulantu koja radi po unapred objavljenom rasporedu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 7656

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.