• Pregleda: 4489

Suđenje osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić počinje 2. aprila

Viši Sud u Subotici dostavio je juče poziv Igoru Juriću, ocu tragično preminule Tijane, da se pojavi na ročištu koje je zakazano za četvrtak, 2. april 2015. godine.
Suđenje osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić počinje 2. aprila

U pozivu upućenom po odluci sudije Gordane Kojić u četvrtak, 12. marta, se navodi da će ročište biti održano u Višem sudu u Subotici, a po optužnici protiv Dragana Đurića, prvo osumnjičenog za ubistvo Tijane Jurić, 26. jula 2014. godine.

U optužnici koja je podnešena 29. januara Đurić se tereti za krivično delo pokušaj silovanja (član 178, stav 3, u vezi stava 1 i člana 30 Krivičnog zakonika) i teško ubistvo (član 114, tačka 5 Krivičnog zakonika).

Okrivljeni i njegov branilac nisu podneli žalbu na optužnicu te je ista i pravisnažno potvrđena. U pozivu je navedeno da ukoliko optuženi ne dođe na ročište u zakazanom terminu, da će isto biti održano i u slučaju da je samo prisustan njegov branioc. Kako je saopšteno iz Suda javnost će do daljnjeg biti isključena iz praćenja pripremnog ročišta.

Krajem febrara Viši sud u Subotici zaprimio je predmet (K-4/2015) i dodelio ga sudiji Gordani Kojić koja je odredila ročište za 2. april.

Đuriću je početkom marta produžen pritvor u Okružnom zatvoru u Subotici za još 30 dana zbog zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
desibreee Odgovori
Oko za oko , zub za zub .
Oko za oko Odgovori
Monstrumu iz Surcina, bezdusniku Djuricu i svima koji ga brane NECU niti zaboraviti niti ikada oprostiti.
Zakon njemu nemoze da odredi ni prinliznu kaznu. Ja bi mu znao docarati sta bi mu moglo biti kazna!
Zaki Boze svakog udaha koji taj monstrum udise!
nale Odgovori
Nezavisno od kazne koja mu bude izrečena, sunce će ga grejati, videće svetlost dana, udisaće vazduh, makar i memljiv. Živeće! A to je nepravda!
Vesko Odgovori
Samo da se ne otegne proces suđenja oko utvrđivanja njegove krivicne odgovornosti,
kako to biva u mnogim teskim krivicnim delima. Ovo je nesto najteze koje zaista treba
sto prije resiti, sa izricanjem maksimalne kazne.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.