Komentara: 27
Pregleda: 9127

Igor Jurić: Podržite „Tijanin zakon“!

05.01.2015. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Nedavno se navršilo 5 meseci od tragičnog ubistva 15-godišnje Tijane Jurić koja je par sati pre oteta. Pre desetak dana pušten je sajt posvećen tragično preminuloj devojčicii celom procesu oko suđenja ali i inicijativi oko donošenja izmene Zakona o policiji čime bi se ubrzao momenat reakcije i time značajno povećale šanse da se nestale osobe pravovremeno pronađu. Suđenje osumnjičenom za Tijanino ubistvo, po saznanjima njenog oca, trebalo bi da počne u martu.
Igor Jurić: Podržite „Tijanin zakon“!

Igor Jurić, otac devojčice Tijane koja je tragično nastradala 26. jula u Bajmoku, tvrdi da neće odustati od donošenja zakona i najavljuje nove akcije koje bi zaštitile decu od nasilnika.

- "Moram tako, ne smem odustati jer niko na svetu nema pravo da uzme život drugoj osobi, naročito ne nedužnom detetu" - odlučan je otac Igor.

Čitao sam iskaze Dragana Đurića koje je dao na saslušanju, Tijana je nestala u pola jedan iza ponoći, u jedan je o njenom nestanku obaveštena policija, a telefon joj je bio upaljen i dostupan još sat vremena posle toga. Ona je bila pametno dete, u brzini ga je stavila na vibraciju da ga on ne čuje i ne izbaci. Po onome što je on ispričao, da se reagovalo na vreme, moja Tijana bi sada bila sa nama.

Igor ne krivi policiju, naprotiv, zahvalan im je što su uključili sve raspoložive snage da pronađu ubicu, ali smatra da im se moraju dati odrešene ruke da u slučajevima kada je u pitanju nestanak deteta odmah reaguju.

Predlog „Tijaninog zakona“ poslanik Saša Mirković predao je u Skupštinu Srbije i očekuje se da će se on tokom godine naći pred republičkim poslanicima.

- Ukoliko se to ne desi, sve je spremno da se pokrene peticija, koja će se potpisivati u Subotici, Somboru, Loznici, Novom Sadu i Beogradu. Molim sve ljude da ga podrže svojim potpisom – nastavlja Igor. To moramo učiniti zbog svoje dece, ne smemo dozvoliti da nedužna stradaju. Počeo je sa radom i sajt Tijana.rs, a želimo da pokrenemo i stranice Nestali.rs i Pedofili.rs, kako bi na jednom mestu bili registrovani svi oni koji su učinili neko zlo deci.

Igor Jurić: Podržite „Tijanin zakon“!

Od stravičnog zločina prošlo je više od pet meseci. Bol u srcima onih koji su je volili nije uminula. Naprotiv, svakim danom je sve veća.

- Kako vreme prolazi ona mi sve više nedostaje. Sve je pusto bez nje. Najteže mi je bilo za moj rođendan, ona me je uvek zvala i pevala mi neke luckaste pesmice koje je u tom momentu smislila. Nesvesno sam ih očekivao i ove godine... – priča otac, pokušavajući da zadrži suze.

Rana u očevom srcu ne zarasta. Otvara je svaki novi sličan zločin a kojih je u poslednje vreme bilo zaista dosta.

- Jedino ko se u tim trenucima oseća kao ja je Svetlana Simendić, majka Milice Barašin, hrabra i jaka žena, koja još uvek čeka da ubica njene ćerke bude pronađen. U razgovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem jednom prilikom sam pitao kako napreduje taj slučaj i uverio me je da pomaka u istrazi ima. Nadam se da će Milicin ubica biti pronađen i izveden pred lice pravde – kaže Jurić.

Suđenje osumnjičenom za Tijanino ubistvo, po Igorovim saznanjima, trebalo bi da počne u martu.

- Prisustvovaću suđenju, znam da će biti bolno, ali moram. Jedina prava kazna za ovaj i slične zločine je doživotna robija. Kada se sve završilo, posle sahrane, nisam tužio tabloide koji su iznosili monstruozne detalje o Tijaninoj smrti, ali ako se to bude ponovilo i tokom suđenja, podneću tužbe – kategoričan je Igor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 9127

Povezane vesti

Povezane teme

tijana jurić

tijanin zakon

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.