Komentara: 12
Pregleda: 18757

Subotica ima još jednu olimpijsku medalju, večeras doček Štefaneka na balkonu

20.08.2016. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
U noći između petka i subote košarkaška reprezentacija Srbije još jednom je obradovala naciju, a jedan od onih koji su imali izuzetno veče je bio Subotičanin Nikola Kalinić. Ulaskom u finale Srbija je obezbedila minimalno srebrnu medalju. Današnji dan biće bogat novim sportskim izazovima, a Srbija će imati priliku da osvoji čak 4 zlatne medalje i jednu bronzu.
Subotica ima još jednu olimpijsku medalju, večeras doček Štefaneka na balkonu

Posle Davora Štefaneka koji nas je obradovao, nadamo se prvim zlatom, u rvanju grčko-rimskim stilom, jutros u sitnim časovima košarkaši Srbije odigrali su meč u kojem su, moglo bi se reći iznenadili i najveće optimiste, pobedivši favorizovanu Australiju, sa ubeldjivih 87:61, iako je ta razlika u više navrata išla i preko 30 poena.

DOČEK NA BALKONU GRADSKE KUĆE - Grad Subotica će dostojno dočekati svog šampiona i time pruži priliku Davoru da ga pozdrave njegovi sugrađani. Doček je planiran večeras od 20 časova na balkonu iznad svečanog ulaza u Gradsku kuću. Subotičani, dođite da pozdravimo olimpijskog šampiona Davora Štefaneka!

U timu "orlova" odlične partije pruža i naš Subotičanin Nikola Kalinić, sin proslavljenog stontenisera Zorana i odbojkašice Dragice Kalinić. Nikola već drugu sezonu igra u turskom Fenerbahčeu, a pre toga je imao dve odlične sezone u Crvenoj zvezdi, a gde god je u poseldnjih nekoliko godina igrao osvajao je titule i najviše plasmane, kako u klubu, tako sa reprezentacijom, gde je važan šaraf.

Posle pobede nad Australijom Subotica je dobila još jednog osvajača medalje, a kojeg će sjaja biti saznaćemo u nedelju naveče posle meča sa još jednim favoritom, ekipom Sjedinjenih Američkih Država. Nacionalni tim Srbije pokazao je da zna sa Amerikancima, a iz meča u meč diže formu i sve više impresionira košarkaški svet.

Subotica ima još jednu olimpijsku medalju, večeras doček Štefaneka na balkonu

Nakon Davora, sledeća tabla za postavljanje na Olimpijsku česmu imaće na sebi Nikolino ime, a samo još ostaje da se sazna koja će medalja pisati ispod. Ovo je još jedan fantastičan uspeh i veliki ponos Subotice i Srbije.

Olimpijske igre u Riu zatvara upravo košarkaški duel srpskom i američkog drim tima (nedelja, 20:45), a do tada Srbija će imati prilike da osvoji još nekoliko medalja (kajak, tekvando, ženska košarka). Večerašnji sportski dana obilovaće sa uzbuđenjima u kojima srpski timovi i pojedinci love najsjajnija odlična.

Od 16:30 igraju košarkašice za bronzu, od 22:50 vaterpolo finale protiv Hrvatske, od 3:15 finale ženske odbojke protiv Kine. Ne treba zaboraviti ni kajakaše i tekvandistkinju Milicu Mandić koji se bore za nove medalje za Srbiju.

Gledanje završnice OI na Trgu

Uputili smo predlog nadležnima u lokalnoj samoupravi da se pokuša organizovati gledanje mečeva završnice olimpijskog turnira (ženska košarka, muški vaterpolo, ženska odbojka i muška košarka) na Gradskom trgu, ali za sada i pored nagoveštaja da bi se to moglo desiti nemamo potvrdu da će tako i biti.

Ukoliko se nešto tokom dana promeni, pratite nas i saznaćete među prvima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 18757

Povezane vesti

Povezane teme

davor štefanek

nikola kalinić

olimpijske igre rio 2016

doček na balkonu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.