Komentara: 21
Pregleda: 74828
Foto

Subotičani dočekali Davora Štefaneka

21.08.2016. u 02:17h > 04:40
Izvor: Subotica.com
Više hiljada Subotičana dočekalo je sinoć ispred Gradske kuće svog sugrađanina, rvača Davora Štefaneka, osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Bilo je to veče za pamćenje, veče puno emocija uz mnogo dobrog raspoloženja!
Subotičani dočekali Davora Štefaneka

Šampion je dočekan kako i dolikuje, uz pesmu i ovacije. Subotičani nisu štedeli ni grla, ni dlanove, da pozdrave svog sugrađanina koji je svojim uspehom obradovao celu naciju. 

- Pred vama imam veću tremu nego što sam je imao na Olimpijadi. Subotica ima najbolje sportiste na svetu i to ne samo među rvačima. Hvala vam svima na beskrajnoj podršci i moram da se zahvalim Rvačkom klubu “Spartak” koji me je ponovo primio – poručio je Davor Štefanek. - Obećao sam ovu medalju i ispunio sam obećanje, a nadam se da ste vi svim uživali. Još nisam svestan šta sam uradio. Verovatno će trebati nekoliko meseci da sve ovo shvatim. Ali, ovo je nešto posebno, ovo je san svakog sportiste!

Subotičani dočekali Davora Štefaneka

Subotičani dočekali Davora Štefaneka

Veličanstven doček za osvajača olimpijskog zlata

Na balkon Gradske kuće Davor je izašao sa trenerom Sretenom Damnjanovićem, a potom su mu se pridružili i roditelji Damir i Đenđi, brat Danijel sa porodicom i devojka Dolores.

- Odavno sam rekao da želim da budem bolji od svog trenera, ali on je najbolji među najboljima i sada shvatam da ne mogu nikada da ga stignem, jer treba puno rada da bi se napravio šampion kao što je on to napravio, ne jednom, već više puta – rekao je naš zlatni rvač. - Ne mogu da vam opišem koliko je lep osećaj što ste se okupili u ovako velikom broju. Nemojte zaboraviti da će u Suboticu stići još jedna medalja, a donece je Kalinić. Dočekaćemo ga isto ovako, ali vas molim da bodrite i sve druge sportiste koji su u Riju. Živela Srbija!

A onda je trgom zagrmelo – Davore, Davoreeeee, Davoreeeee.....

Subotičani dočekali Davora Štefaneka

Subotičani dočekali Davora Štefaneka

Tokom dočeka građane je zabavljao Dušan Svilar, a posle obraćanja olimpijca svi su zaigrali i zapevali uz “Igra rokenrol cela Jugoslavija” i “Moji su drugovi”, pesme koje su postale zaštitni znak proslava velikih sportskih pobeda. Nadamo se da će se one ponovo pevati narednih dana, kada se u rodni grad vrati i košarkaš Nikola Kalinić, koga danas očekuje utakmica sa SAD i borba za zlatnu medalju.

Zahvaljujući Fejsbuk aplikaciji FB Live omogućili smo našim Fejsbuk pratiocima da uživaju u direktnom prenosu sa lica mesta, sa balkona Gradske kuće. Video prenos svečanog dočeka je uživo pogledalo oko 7.000 ljudi.

Izvor: Subotica.com
Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1) Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1) Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1) Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1) Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1) Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1) Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1) Doček zlatnog olimpijca Davora Štefaneka (#1)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 74828

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

davor štefanek

svečani doček

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.