Komentara: 11
Pregleda: 41693
Foto

Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

04.09.2016. u 16:29h
Izvor: Subotica.com
Davor Štefanek, osvajač zlata na OI u Riju u rvanju i Nikola Kalinić, koji je sa košarkaškom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju, dobili su danas ploče sa svojim imenima na Olimpijskoj česmi na Radijalcu.
Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

Njihovi uspesi usrećili su ceo grad i celu naciju, a sada su se našli u društvu Đule Meštera, Tihomira Bate Ognjanova, Dušana Maravića, Momira Petkovića, Refika Memiševića, Eleonore Vild, Bojane Radulović i Joške Takača.

- Zaista je velika čast i privilegija da se nađeš na vidnom mestu u svom gradu, gde si rođen i kuda si prošao hiljadu i hiljadu puta – rekao je srebrni Nikola Kalinić. - Kada smo bili mlađi stalno smo prolazili ovim putem koji vodi ka Hali sportova, svaki dan bar dva puta, maštali smo i razmišljali o tome da se naše ime nađe tu. Sada su se snovi i ostvarili, a moji saigrači znaju koliko sam im dosađivao da uzmemo medalju da bi bio na česmi.

Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

Veliki broj mališana iskoristio je dolazak reprezentativaca da se sa njima fotografiše i uzme autograme.

- Oduševljen sam što se okupio veliki broj dece i što smo pokazali da se može na jedan drugačiji način doći u žižu interesovanja, da deca mogu da prate kvalitetne stvari, samo ih treba usmeriti u dobrom pravcu – poručio je Kalinić.

Neposredno pre odlaska na Olimpijadu, uveren u uspeh, Davor Štefanek je pokazao mesto gde će biti tabla sa njegovim imenom. Vrlo brzo se pokazalo da je njegova samouverenost itekako imala pokriće.

- Otišao sam samouvereno u Rio, znao sam šta hoću i mogu i to sam i ostvario. Veoma sam ponosan jer biti pored ovakve sportske elite je nešto neprocenjivo – dodao je Štefanek. - Subotica je grad sporta, 11 olimpijskih medalja o tome najbolje govori i uskoro će morati da izgradi novu česmu da bi smestila buduće šampione.

Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

Da će Subotica nastaviti da ulaže u sport najavio je gradonačelnik Bogdan Laban.

- Subotička Olimpijska česma je izgrađena 2008. godina na inicijativu UG Zagrad, sa željom da se svim osvajačima olimpijskih medalja odužimo na valjan način – podsetio je gradonačelnik. - Ove godine su nas usrećili Nikola i Davor i hvala im na svemu, grad se potrudio da ih na adekvatan način dočeka. Nadam se da će subotička lokalna smaouprava u narednim godinama nastaviti da pomaže sportske klubove i tako stvara buduće šampione.

Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

Donator česme Mijo Bardić zahvalio se sjajnim sportistima što su još jednom usrećili i grad i celu naciju.

- Daj bože da se ova česma popuni, imamo još jedan donji red ali napravićemo nove česme samo da nam sportisti donose medalje. Jako se radujemo, dve medalje za jedan grad je zaista respektabilno – ponosno će Bardić.

„Najmlađim“ olimpijcima dolazak „na česmu“ čestitali su i starije kolege Dušan Maravić i Đula Mešter.

- Čestitam im na medaljama, svi znamo koliko je teško osvojiti odličje na OI. Verovao sam da oni mogu da ostvare ovakav uspeh, svako u svojim sportovima dao je svoj maksimum i svi smo ponosni na njih – naglasio je Đula Mešter, jedini Subotičanin koji na česmi ima dve ploče – za bronzu u Atlanti i zlato u Sidneju.

Štefanek i Kalinić na Olimpijskoj česmi

Izvor: Subotica.com
Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi Nikola Kalinić i Davor Štefanek na Olimpijskoj česmi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 41693

Povezane vesti

Povezane teme

olimpijska česma

bogdan laban

davor štefanek

đula mešter

nikola kalinić

olimpijske igre rio 2016

dušan maravić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.