Komentara: 21
Pregleda: 51978

Doček za Davora za vikend u Subotici

17.08.2016. u 19:56h > 18.08.2016. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Subotica će dostojno dočekati svog šampiona. Doček je planiran za vikend na balkonu iznad svečanog ulaza u Gradsku kuću, a pre toga će biti upriličen prijem kod gradonačelnika.
Doček za Davora za vikend u Subotici

Subotica je izuzetno ponosna na svog zlatnog olimpijca Davora Štefaneka, na sve medalje i uspehe koje je 30-godišnji Subotičanin godinama unazad ostvarivao, nikada zaboravajući gde su mu koreni, gde je odrastao, gde je stasao i odakle je krenuo šampionskim stazama.

Tokom jučerašnjeg dana pomno smo pratili šta će Davor učiniti u Riju, nestrpljiva je bila Srbija, a još više njegova Subotica. Tokom dana slale su se pozitivne vibracije i velika podrška, a u večernjim časovima desila se kulminacija. Subotica je slavila, a najveselije je bilo u domu Štefanovih, gde su porodica i prijatelji nestrpljivo čekali zlato, a onda ga i dočekali... slavlje se nastavilo do duboko u noć...

Na našem sajtu i Fejsbuk stranici pljuštale su reči podrške, a zatim i čestitke za fantastičan uspeh. Bili smo sinoć u porodičnom domu Davora Štefaneka, atmosferu možete da pogledate u povezanom albumu, kao i video prilog praćenja finalnog meča.

DOČEK NA BALKONU GRADSKE KUĆE - Grad Subotica će dostojno dočekati svog šampiona i time pruži priliku Davoru da ga pozdrave njegovi sugrađani. Doček je planiran za subotu od 20 časova na balkonu iznad svečanog ulaza u Gradsku kuću, a pre toga će biti upriličen prijem kod gradonačelnika.

Davor je obradovao Srbiju i svoju Suboticu, a tim povodom gradonačelnik Bogdan Laban i član GV za sport i omladinu Nemanja Simović uputili su mu čestitku i poželeli da nastavi uspešan niz.

- "Iskrene čestitke Davore na istorijskom uspehu i neizmerno hvala za radost, sreću i olimpijsko zlato osvojeno na ponos Subotice i Srbije. Nadamo se da će najsjajnija prva medalja koju ste ti i tvoj tim doneli našoj zemlji na Olimpijskim igrama u Riju biti dodatni podstrek našim reprezentativcima da sa još više optimizma, ambicija i samopouzdanja pristupe nadmetanjima na kojima će se boriti za neko od olimpijskih odličja”, navodi se u čestitki gradonačelnika i člana GV.

Čestitkama Davoru i njegovom timu pridružio se Milan Vučković, predsednik Sportskog društva "Spartak", koji je istakao ponos što ovo društvo u svojim redovima ima ovakve sportiste.

Naš zlatni olimpijac sutra nešto posle 13 časova sleće na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Očekuje se da će mu biti organizovan prijem u savezu, ali da će na balkon beogradske skupštine kada se završe Olimpijske igre, a Davor tamo neće biti sam - večeras je Srbija dobila drugu medalju, ovaj put u tekvandou (Tijana Bogdanović), a ima ih još nekoliko u najavi... možda bude još jedna tabla i doček za košarkaša Nikolu Kalinića...

Tabla za Olimpijsku česmu spremna

Doček za Davora za vikend u Subotici

foto: Dejan Vuković

Neposredno pred polazak u Rio Davor Štefanek zastao je pokraj Olimpijske česme na Radijalcu i pokazao gde želi da se nađe njegovo ime... među olimpijskim legendama iz ovog grada. On je svoj deo ispunio, postao je šampion, obradovao naciju, a kako saznajemo tabla sa njegovim imenom i ostvarenim rezultatom već se spremna i biće u najskorije vreme montirana među legendama.

Davorovo ime sad će se nalaziti u društvu legendi subotičkog sporta kao što su Tihomir Ognjanov, Dušan Maravić, Momir Petković, Refik Memišević, Đula Mešter, Joška Takač...

Štefanekovo zlato je prva olimpijska medalja za srpsko i subotičko rvanje još od Los Anđelesa 1984. godine, kad je Refik Memišević osvojio srebro.

Izvor: Subotica.com
Na veselju kod Štefanekovih Na veselju kod Štefanekovih Na veselju kod Štefanekovih Na veselju kod Štefanekovih Na veselju kod Štefanekovih Na veselju kod Štefanekovih Na veselju kod Štefanekovih Na veselju kod Štefanekovih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 51978

Povezane vesti

Povezane teme

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.