Komentara: 7
Pregleda: 7317

Nikola Kalinić i zvanično u dresu turskog Ulkera

04.08.2015. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Nikola Kalinić, košarkaški reprezentativac i sin proslavljenog stonoteniskog šampiona Zorana, danas je i zvanično postao član slavnog turskog košarkaškog kluba "Fenerbahče Ulker". Kalinića osim klubskih dokazivanja očekuje i vruće leto sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu koje se održava tokom septembra.
Nikola Kalinić i zvanično u dresu turskog Ulkera

Posle izuzetno uspešne sezone koju je imao sa svojim doskorašnjim klubom Crvenom zvezdom iz Beograda sa kojom je osvojio nacionalnu titulu, nacionalni kup i titulu regionalnog prvaka 24-godišnji Kalinić je po prvi put potpisao za inostrani klub i u naredne tri godine nastupaće za Fenerbahče Ulker iz Istanbula.

Kalinićeva sezona iz snova započela je u dresu seniorske reprezentacije Srbije sa kojom je postao vicešampion sveta, a za čiji je rezultat svojim igrama dao veliki doprinos. U klubskom delu sezone "Kalina" je igrao Evroligu sa Crvenom zvezdom, kojoj je samo malo falilo da uđe među 8 najboljih ekipa Evrope, zatim u Regionalnoj ABA ligi koju je njegov tim suvereno osvojio, a pre toga osvojen je i nacionalni Kup, a zatim je i svrgnut Zvezdin večiti rival (posle 17 godina) u seriji 3:0.

Nikola je svoju profesionalnu karijeru započeo u subotičkom Spartaku Subotica, zatim je nastupao za Vojvodinu iz Novog Sada, Radnički iz Kragujevca i već pominjanu beogradsku Crvenu zvezdu koja mu je bila odskočna daska i najbolja preporuka za napredovanje u karijeri.

Kalinić je kao vrlo mlad pokazao zrelost i fantastičnu energiju, sportsko vaspitanje, viteštvo i druge kvalitete koje su ga isprofilisale kao vrsnog sportistu i kako mnogi komentari kao vrlo kvalitetnog čoveka van terena. Kao vrhunski atleta i majstor dizanja adrenalina vrlo brzo je postao ljubimac svakog kluba za koji je nastupao poslednjih godina.

Nikola Kalinić i zvanično u dresu turskog Ulkera

Nikola dok je nastupao za KK "Crvena zvezda"

Njegovu energiju i majstorske poteze sada će gledati turski navijači, ali i mnogi zaljubljenici u košarku širom Evrope s obzirom da je Fenerbahče godinama unazad redovan učesnik Evrolige, a među prvim Kalinićevim mečevima na evropskoj sceni biće upravo protiv njegovog doskorašnjeg kluba Crvene zvezde sa kojom Fenerbahče igra u grupi (Real, Fenerbahče, Himki, Crvena zvezda, Bajern i Strazbur).

Vremena za odmor skoro pa nema pošto su pripreme seniorske reprezentacije Srbije već uveliko u toku, a sledeće veliko takmičenje na kojem će "Kalina" nastupati je Evropsko prvenstvo koje se igra tokom septembra.

Šta reći osim srećno u novom klubu uz želje da i dalje napreduje u karijeri, postiže nove uspehe kako na klubskom tako i na reprezentativnom nivou, da se Subotica i dalje ponosi svojim detetom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7317

Povezane vesti

Povezane teme

košarka

nikola kalinić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.