Komentara: 18
Pregleda: 24260
Foto

Prijem za Davora Štefaneka u Gradskoj kući

19.08.2016. u 15:11h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bogdan Laban primio je danas u svom kabinetu Davora Štefaneka, osvajača zlatne olimpijske medalje u rvanju grčko-rimskim stilom i njegovog trenera Sretena Damnjanovića.
Prijem za Davora Štefaneka u Gradskoj kući

Davor se iz Ria vratio juče popodne, na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ga najbliži članovi porodice, prijatelji, klubske kolege, kao i funkcioneri iz Rvačkog saveza Srbije. Posle obavljenih obaveza u Beogradu stigao je u Suboticu, a već danas u podne je bio na prijemu kod gradonačelnika.

Čestitajući Štefaneku na izvanrednom uspehu, koji je usrećio Suboticu i celu Srbiju, gradonačelnik Laban je naglasio da će 16. avgust 2016. godine biti velikim, zlatnim slovima biti upisan u istoriju subotičkog i srpskog sporta.

- Rvački klub "Spratak" je davao ovakve šampione godinama unazad. Imali smo zlatnu olimpijsku medalju 1976. u Monteralu (Momir Petković), zatim 1984. srebrnu u Los Anđelesu (Refik Memišević) a danas treće, najsjajnije olimpijsko odličje dolazi u Suboticu – podsetio je gradonačelnik. - Veoma smo ponosni, pozivamo građane da sutra u što većem broju dođu ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću da dočekamo šampiona kako zaslužuje. Tabla sa Davorovim imenom je spremna i ona će biti postavljena za Dan grada, 1. septembra.

Prijem za Davora Štefaneka u Gradskoj kući

Doček na Gradskom trgu - Po prvi put Subotica dočekuje olimpijskog šampiona na terasi iznad svečanog ulaza Gradske kuće. Doček je zakazan za subotu u 20 časova, a pored Davora i njegovog trenera Sretena publiku će pesmom pozdraviti Dušan Svilar. Kako je rekao gradonačelnik Bogdan Laban, za političare neće bit mesta na balkonu.

Kao što uvek napominje, da ne voli puno da priča, već da voli da radi i svojim delima pokazuje šta želi, naš zlatni olimpijac zahvalio se svima koji su mu na ovom, nimalo lakom putu, pružali pomoć i podršku.

- Zahvaljujem se gradu Subotici i RK Spartak koji su uvek uz mene, jer kad uđeš u tu rvačku salu u našoj hali, tamo živi hiljade duhova koji prosto daju neverovatnu energiju. Zahvalan Olimpijskom komitetu i Rvačkom savezu Srbije sam svima koji su verovali i ulagali u mene i sve to ću se truditi da vratim rezultatima – obećao je šampion. - Do sada niko u Srbiji, pa ni bivšoj Jugoslaviji, nije uspeo da osvoji i svetsku i olimpijsku medalju, Momo Petković mi je pred početak borbe rekao da sam jedini rvač koji može da napravi ono što niko nije napravio, da se ne zezam, nego da udaram do kraja.

Prijem za Davora Štefaneka u Gradskoj kući

Davor je jedini rvač, ne samo u Srbiji, nego i u bivšoj SFRJ, koji je osvojio najsjanije svetsko i olimpijsko odličje. U zlatnom nizu, po njegovim rečima, nedostaje još nešto, a to je evropska zlatna medalja.

- Između svetskog i olimpijskog postolja nema razlike, poseban je osećaj, ali on se kod mene ne razlikuje od onoga kad osvojim prvenstvo države. Ali falilo mi je nešto. Hteo sam da se oprostim od reprezentacije, ali nedostaje mi evropska titula i zato dogodine, na Evropskom prvenstu u našoj zemlji, idemo po zlato – obećao je Štefanek.

Sa Davorom u Riu bio je i trener Sreten Damnjanović, koji mu je trener od 16 godine i koji je od samog početka verovao u njegov uspeh.

- RK "Spartak" ima sjajne rezultate. Reči poznatog vaterpoliste da „dvorana ima zaista hiljade duhova te nije ni čudo što postižemo sjajne rezultate“, prenosio sam na generacije koje su osvajale medalje. Kruna svega ovoga je Davorov uspeh – ponosan je Sreta Damnjanović. - Drago mi je što je sa ovom medaljom prevazišao mene, jer je uvek kao klinac govorio „samo tebe da pređem onda ću videti“. Sad je i to uspeo. Davor je jedini od mojih takmičara koji je ostao veran Subotici, nasledio me je u svemu a nadam se da će i na trenerskom mestu.

Štefaneku za zlato 45.000 evra od države

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao pred start OI da će olimpijci dobijati značajnu nagradu ukoliko osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, navodeći da će dobijati "veću nego što dobijaju američki sportisti, čak tri puta veću nego hrvatski".

Ukoliko tim osvoji zlatnu medalju, svaki vaterpolista dobiće 40.000 evra, a pojedinici 45.000 evra, što je po Vučiću prava nagrada za tako ogroman trud i uspeh.

Izvor: Subotica.com
Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka Svečani prijem za zlatnog olimpijca Davora Štefaneka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 24260

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

bogdan laban

davor štefanek

svečani prijem

sreten damnjanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.