Komentara: 19
Pregleda: 13288

Subotica dobija novo parkovsko groblje na prostoru nekadašnjeg AS&Trade?

03.11.2014. u 14:26h
Izvor: RTV City
Problem sa mestima za sahranjivanje na subotičkim grobljima prisutan je već duži niz godina, a rešenje ovog problema najčešće se pronalazi putem najnepopularnijih mera, a to su poništavanje parcela raka u kojima je sahrana obavljena pre više od 30 godina.
Subotica dobija novo parkovsko groblje na prostoru nekadašnjeg AS&Trade?

Imajući u vidu da projekat Centralnog gradskog groblja, koje je trebalo da se izgradi u Malom Bajmoku, još nije zaživeo, u JKP „Pogrebno“ saznajemo da postoji mogućnost da Subotica, na jednoj drugoj lokaciji dobije novo groblje. Ukoliko lokalna samouprava, kao osnivač prihvati ponudu, novo groblje u Subotici moglo bi biti izgrađeno na mestu nekadašnjeg sportsko-rekreativnog objekta „AS&trade“.

U Subotici već duži niz godina nema mesta za sahranjivanje. Kapaciteti groblja popunjeni su u gradskom delu groblja Dudova šuma i u groblju u Aleksandrovu. Nešto bolja situacija je na Senćanskom, u Kerskom i Bajskom groblju gde je do prostora za sahranjivanje došlo putem projekata Agencije za restituciju ili putem nepopularne mere poništavanja parcela raka u kojima su sahrane izvršene pre više od 30. godina, i za koje nisu uplaćivane godišnje naknade za grobno mesto.

Subotica dobija novo parkovsko groblje na prostoru nekadašnjeg AS&Trade?

kupalište AS&Trade, pre 6 godina

U izjavi za City televiziju, direktorica Pogrebnog Vesna Prćić, kaže da je ovo preduzeće, od vlasnika nekadašnjeg sportsko-rekreativnog centra „AS&trade“ koji se nalazi iza Bajskog groblja, nedavno dobilo ponudu da kupi zemljište i privede ga nameni za projekat izgradnje groblja. Imajući u vidu komunalnu opremljenost i mogućnosti koje sam objekat već ima, Vesna Prćić ističe da je lokacija izuzetno primamljiva, ali da konačnu odluku o tome treba da da lokalna samouprava, kao osnivač, kojoj je ponuda i prosleđena. Ukoliko bi ona bila prihvaćena, Subotica bi dobila prvo parkovsko groblje.

Prostor bi bio uređen po uzoru na američka groblja u vidu parkova sa identičnim nadgrobnim obeležjima, a postojala bi mogućnost izgradnje i prvog kolumbarijuma za polaganje urni.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 13288

Povezane vesti

Povezane teme

jkp pogrebno

vesna prćić

centralno groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.