Komentara: 16
Pregleda: 7026

U Subotici nedostaje mesta za sahranjivanje

10.02.2014. u 17:04h
Izvor: RTV Yueco
Projekat izgradnje centralnog groblja u Subotici ove godine neće biti realizovan. Iako je bilo najavljeno da će početkom godine biti raspisan Konkurs za arhitektonsko rešenje za izgradnju Centralnog groblja, gradonačelnik Jene Maglai kaže da novac za ovu investiciju nije izdvojen, jer je problem evidentiran i u seoskim sredinama poput Novog Žednika. Problem je sa nedostatkom grobnih mesta i na Paliću i u drugim prigradskim mesnim zajednicama.
U Subotici nedostaje mesta za sahranjivanje

Na groblju u Novom Žedniku više nema mesta za sahrane. Predstavnici mesne zajednice već nekoliko godina upozoravaju lokalnu samoupravu da više nema mesta sahranjivanje.Brigu o groblju vodi preduzeće Komvel iz Čantavira.

Gradonačelnik Subotice Jene Magali objašnjava da smatra da izgradnja centralnog groblja nije prioritet, jer u mnogim seoskim zajednicama postoji problem sa nedovoljnim brojem grobnih mesta. Maglai dalje objašnjava da je grad ušao u ekspropijaciju parcele koje se nalaze 500 metara od sadašnjeg groblja u Novom Žedniku  i da je za 85 ari isplaćeno 30.000 evra. Nakon upoznavanja sa problemom u Novom Žedniku traži se najbolje rešenje.

U Subotici od 80-tih godina prošlog veka konstantan je problem sa  nedostatkom grobnih mesta u Dudovoj šumi, Aleksandrovu, Senćanskom i Bajskom groblju. Mesta za nove sahrane sve je manje, kao i mogućnosti za proširenje postojećih grobalja kao što je urađeno na Paliću.Mnoge garniture vlasti bile su upoznate sa ovim problemom, međutim do danas se nije odmaklo dalje od ideje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 7026

Povezane vesti

Povezane teme

centralno groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.