Komentara: 16
Pregleda: 3942

MZ "Mali Bajmok" izlazi na referendum ukoliko se ne postigne dogovor oko groblja

21.11.2014. u 10:26h
Izvor: Subotica.com
U sredu, 19. novembra, održana je sednica Skupštine i Saveta MZ "Mali Bajmok" na koju su bili pozvani Gradonačelnik Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i direktorica JKP „Pogrebno“ Vesna Prćić, koji se kako kažu u MZ nisu odazvali kako bi pojasnili dešavanja oko Sportsko-rekreativnog centra "AS & trade" koje je predviđeno da se pretvori u groblje. Rukovodstvo ove MZ još jednom upozorava da ukoliko se ne dobiju odgovori da će se građani pozvati na referendum.
MZ "Mali Bajmok" izlazi na referendum ukoliko se ne postigne dogovor oko groblja

MZ "Mali Bajmok" zauzela je odlučan stav  protiv pravljenje groblja u centru naselja, smatrajući da treba da ostanu sportski tereni i da se deca u budućnosti bave sportom i pravilno razvijaju, kao i da se stvaraju novi šampioni, da se otvaraju nova radna mesta, a ne da se prave groblje. - Ko će biti odgovoran za zagađenje pijaće vode i za izgubljenu vrednost kuća? pitaju se u MZ "Mali Bajmok".

"S obzirom da su stanovnici Malog Bajmoka i do sada bili u podređenom položaju s obzirom na druge mesne zajednice zbog auto i stočne pijace i samog Buvljaka. Te smo protiv svih vrsta i načina parkovskog i drugog groblja i smatramo da lokalna samouprava mora da bude servis svih građana i mora da pita stanovnike tog dela grada da li se slaže sa tim. Ovo će morati da objasne građanima naše mesne zajednice. Ovim putem najavljujemo da ćemo nakon sledećeg sastanka ukoliko ne budemo dobili odgovor i rešenje organizujemo referendum." - upozorio je Darko Antelj, predsednik Skupštine MZ „Mali Bajmok“


Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 3942

Povezane vesti

Povezane teme

mali bajmok

darko antelj

mz mali bajmok

groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.