Komentara: 10
Pregleda: 4567

Izgradnja Centralnog groblja za sada samo ideja

04.09.2013. u 15:29h
Izvor: RTV Yueco
Ukoliko Subotica ne realizuje projekat izgradnje centralnog gradskog groblja, u ovom gradu za par godina neće više biti nijednog mesta za sahranu. Iako je bilo najavljeno da će na jesen biti raspisan Konkurs za arhitektonsko rešenje za izgradnju Centralnog groblja, u Direkciji za izgradnju grada kažu da će konkurs biti raspisan početkom 2014.godine. Određena je lokacija u Malom Bajmoku na površini od 63 hektara.
Izgradnja Centralnog groblja za sada samo ideja

Projekat za izgradnju novog groblja postoji već skoro tri decenije, ali osim što je određena lokacija za to u Malom Bajmoku, ništa se po ovom pitanju dalje nije uradilo. U javnom komunalnom preduzeću “Pogrebno” kažu da bi trebalo da se raspiše konkurs za izradu Arhitektonskog rešenja za Centralno groblje na jesen. Deo budućeg groblja se nalazi na privatnom posedu, gde treba da se obavi ekspropijacija.

U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da je do pomeranja roka raspisivanja konkursa došlo kako bi se tekst konkursa što bolje napisao. Tek kada se izradi arhitektonsko rešenje znaće se koliko će investicija da košta.

U Subotici od 80-tih godina prošlog veka konstantan je problem sa nedostatkom grobnih mesta u Dudovoj šumi, Aleksandrovu, Senćanskom i Bajskom groblju. Mesta za nove sahrane sve je manje, kao i mogućnosti za proširenje postojećih grobalja kao što je urađeno na Paliću.Mnoge garniture vlasti bile su upoznate sa ovim problemom, međutim do danas se nije odmaklo dalje od ideje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4567

Povezane vesti

Povezane teme

grobna mesta

centralno groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.