Komentara: 12
Pregleda: 3968

Subotica bez protivgradnih raketa

20.04.2015. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Iako je sezona protivgradne odbrane zvanično počela pre pet dana, Subotica još uvek nema protivgradnu zaštitu. Status strelaca nije rešen, niti na protivgradnim stanicama ima raketa. I pored određenih naznaka pomaka, situacija je i neizvesna.
Subotica bez protivgradnih raketa

Ferenc Mora već 13 godina radi kao protivgradni strelac u Bačkim Vinogradima. Iako je sezona protivgradne zaštite počela zvanično 15. aprila, Mora niti ima naređenje za rad, niti ima raketa na ovoj stanici. Ranijih godina je imao u proseku po šest raketa, najviše 12, a sada nema -  ni jednu.

U Lokalnoj samoupravi kažu da je protivgradna zaštita u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kojom se koordiniše iz centra u Bajši. Kako tvrde, iako je iz MUP-a bil obećano da će tokom prošle nedelje biti obavljeni razgovori sa strelcima, do toga izgleda da nije došlo.

Kao i prethodnih godina, lokalna samouprava je i ove godine opredelila sredstva, ovoga puta u iznosu od 5 miliona dinara, za nabavku protivgradnih raketa. Međutim, tender mora biti raspisan u saradnji sa MUP-om, od kojih, kako tvrde, još nisu dobili poziv.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3968

Povezane vesti

Povezane teme

protivgradna odbrana

protivgradne rakete

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.