Komentara: 6
Pregleda: 2710

Subotica gotovo bez protivgradne zaštite

05.05.2014. u 17:28h
Izvor: RTV Yueco
Suboticu je proteklog vikenda, pored jučerašnjih obilnih padavina, zahvatio još jedan gradonosni oblak u reonu naselja Bački Vinogradi, što je treća pojava ove elementarne nepogode ovog proleća.
Subotica gotovo bez protivgradne zaštite

Za sada, nisu poznate razmere šteta, a protivgradna odbrana u Subotici i dalje ne funkcioniše jer nedostaju protivgradne rakete i strelci, a nedostaje i međudržavni sporazum između Srbije i Mađarske o zajedničkom delovanju u pograničnom pojasu.

Uprkos uveravanjima iz protivgradnog centra u Bajši da će odbrana od ove elementarne nepogode profunkcionisati do 1. maja, ali se to još uvek nije desilo.

Protivgradna zaštita je u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, sektora za vanredne situacije, koje treba da raspiše tender za nabavku raketa, a po saznanjima nadležnih u lokalnoj samoupravi to još uvek nije učinjeno, iako je iz budžeta za ove namene opredeljeno 3,5 miliona dinara.

Na području Subotice postoje 22 protivgradne stanice, od čega je trenutno 10 u funkciji, od kojih svaka u proseku ima 1,4 rakete, koje su preostale od prošle godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2710

Povezane vesti

Povezane teme

protivgradna odbrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.