• Pregleda: 2292

Kupljene protivgradne rakete uskoro u Subotici

Lokalna samouprava završila je postupak javne nabavke za kupovinu protivgradnih raketa. Kako kaže član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac, lokalna samouprava za te namene je izdvojila tri i po miliona dinara, za šta će moći kupiti između 35 i 40 raketa.
Kupljene protivgradne rakete uskoro u Subotici

Ugovor je 11. juna sklopljen sa firmom "Trajal–hem" iz Kruševca, a rok isporuke je 15 dana od zaključenja ugovora.

Ceo postupak urađen u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, koje je dalo predlog koje vrste raketa je potrebno nabaviti.

Ostrogonac dodaje da svaka od 23 protivgradne stanice na teritoriji Subotice raspolaže sa po šest raketa, što je, kako navodi, za sada dovoljno za efikasno delovanje u slučaju vremenskih nepogoda, praćenih ledom.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

7
Milan024 Odgovori
...cuvajte se komarci, stižu raketle !!!!
earthworker Odgovori
dobro da su se setili.
paor Odgovori
Halo! Pa dok ne signu rakete ječam i žito će već biti pokošeni. Ala ste ažurni, svaka vam čast, kao da živite u Africi a ne u Vojvodini.
balfasz Odgovori
@paor - taman, onda ove godine ne treba "dejstvovati", pa ce ostati za sledecu godinu raketle, a novac koji ce biti predvidjen za nabavku sledece godine moze da ide u dzepove nadleznih...
nebitno :) Odgovori
ove godine su vec ispaljivane rakete :) kad je bilo nevreme :)
bivši strelac Odgovori
Po ovoj vesti, svaka raketa košta 100.000 din. Nekad su koštale do 300 Eura po komadu. Tu se neko masno "ugradio"...
Motorola Odgovori
Ovim raketama možete braniti teritoriju susednih opština i Madjarske.Rakete se u oblake ispaljuju preventivno da spreče nastanak ledonosnog oblaka ali ako se on već stvori u okuženju sto posto će se istresti na vašem području makar ispucali 1000 raketa.Ako susedne države nemaju zaštitu ,s obzirom na našu veličinu sve nam je džaba.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.