Komentara: 7
Pregleda: 8384

Rođena prva beba začeta u subotičkom Centru za vantelesnu oplodnju

14.07.2023. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
U Opštoj bolnici rođena je prva beba iz programa vantelesne oplodnje subotičkog Centra za reproduktivnu medicinu i VTO kojim rukovodi prim. dr Aleksandar Radulović.
Rođena prva beba začeta u subotičkom Centru za vantelesnu oplodnju
Foto: Ilustracija

Devojčica Nikolina, teška 3.240 grama i duga 47 cm rođena je carskim rezom koji je uradio prim. dr Aleksandar Radulović, priznati stručnjak u oblasti  reproduktivne medicine i vantelesne oplodnje na čiju inicijativu je i otvoren Centar pri Opštoj bolnici.

- Majka (Mirjana) i beba su dobro, a novorođenče je dobilo visoke ocene pri rođenju. Rođenje prve bebe iz postupka vantelesne oplodnje u našem Centru je istorijska stvar, a imaćemo još mnogo ovakvih porođaja - najavljuje dr Radulović - Do sada je urađeno 27 transfera, od toga je evidentirano 12 trudnoća što je visok procenat uspešnosti. Za sada je izvesno da će biti 6 porođaja, a tri su blizanačke trudnoće. Kada se sve sabere, to je veliki broj beba. 

Rođena prva beba začeta u subotičkom Centru za vantelesnu oplodnjuČestitke timu subotičkog Centra za vantelesnu oplodnju stižu iz uprave Opšte bolnice.

- Danas je izuzetno radostan dan u Opštoj bolnici, rodila se prva beba iz programa našeg Centra. Prve parove primili smo pre devet meseci i sada "ubiramo plodove" tog rada. Čestitam roditeljima na rođenju deteta, a čestitke upućujem i dr Raduloviću koji se nalazi na čelu ovog Centra  - kazao je dr Saša Dželebdžić, direktor Opšte bolnice - Najavljujem i nova ulaganja države i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo kom smo uputili zahtev za dodatnu opremu kako bismo još više osavremenili novootvoreni Centar za VTO.

Rođena prva beba začeta u subotičkom Centru za vantelesnu oplodnjuOdnedavno pri našem Centru za vantelesnu oplodnju funkcioniše i republička komisija za VTO.

Sada nam dolaze parovi iz cele Vojvodine na komisiju, a dolaze i preko drugih komisija zato što su čuli za za naš uspešan rad i prijavljuju se za program kod nas - navodi dr Radulović - Zahvaljujem se upravi bolnice, na čelu sa dr Dželebdžićem koji je zajedno sa mnom pokrenuo ovu veliku istorijsku priču, kao i gradskoj upravi i državi što su prepoznali problem niskog nataliteta i dobrom pronatalitetnom politikom izašli u susret brojnim parovima da se ostvare u ulozi roditelja. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 8384

Povezane vesti

Povezane teme

opšta bolnica

porođaj

novorođeni

dr saša dželebdžić

dr aleksandar radulović

prva beba

centar za vantelesnu oplodnju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.