Komentara: 9
Pregleda: 4798

Novi uspesi subotičkog Centra za vantelesnu oplodnju, potvrđeno još 6 trudnoća

01.04.2023. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru druge grupe pacijenata, u subotičkom Centru za vantelesnu oplodnju urađeno je 10 transfera i evidentirano čak 6 trudnoća.
Novi uspesi subotičkog Centra za vantelesnu oplodnju, potvrđeno još 6 trudnoća

Centar za vantelesnu oplodnju pri Opštoj bolnici uspeo je, za kratko vreme, da se pozicionira kao jedan od najuspešnijih u Srbiji o čemu svedoči visok procenat ostvarenih trudnoća. 

- U drugoj grupi pacijenata urađeno je 10 transfera i ostvareno čak 6 trudnoća. Dakle, procenat ostvarenih trudnoća je 60 i već na samom startu ukazuje na kvalitet novootvorenog Centra za vantelesnu oplodnju. Takođe, imali smo i 5 zamrzavanja embriona na nivou 5. dana - ponosno ističe prim. dr Aleksandar Radulović, načelnik ovog Centra i jedan od vodećih stručnjaka za vantelesnu oplodnju u Srbiji - Od početka rada, proceduru su prošle 22 pacijentkinje, urađeno je 18 transfera i verifikovano je ukupno 8 trudnoća. 

Novi uspesi subotičkog Centra za vantelesnu oplodnju, potvrđeno još 6 trudnoćaKako se dobar glas daleko čuje, informacije o uspesima novog Centra za vantelesnu oplodnju stigle su i do parova iz drugih krajeva zemlje koji se bore za potomstvo.

Informacije se šire po forumima poput onog "Šansa za roditeljstvo", gde svoja iskustva dele žene koje su kod nas prošle program i sada očekuju potomstvo. Tako da već imamo veliki broj parova iz cele zemlje koji su zainteresovani za vantelesnu oplodnju, kao i za začeće uz donaciju jajnih ćelija iz inostranstva - objašnjava sagovornik - Iako je ovo velika prednost za subotičke parove, jer ne moraju da putuju, mi nismo osnovani samo za potrebe Subotičana, već i pacijenata iz cele zemlje. Naš zadatak je da radimo na povećanju nataliteta u celoj Srbiji.

 

Novi uspesi subotičkog Centra za vantelesnu oplodnju, potvrđeno još 6 trudnoća

Tokom ove godine, u program će biti uključeno između 70 i 100 parova, a u narednim godinama broj pacijenata će se povećavati.

- Godišnje bez problema možemo da primimo nekoliko stotina pacijenata, možda čak i do 500 - navodi dr Radulović i dodaje da veruje da će ovaj Centar u narednim godinama postati prepoznatljiv u čitavoj Evropi - Verujem u to da će ovaj Centar biti među vodećima u Evropi, jer poznajem sebe, a i embriologe koji ovde rade. Embriolog Alfred Knivald je stručnjak sa iskustvom dugim više od 4 decenije i bio je deo ekipe koja je uradila prvu vto u Nemačkoj, dok je mladi stručnjak Katarina Mitrović iz Novog Sada neko ko je znanje sticao na Oksfordu. Zajedno činimo tim koji je u stanju da nastavi da niže uspehe u oblasti vantelesne oplodnje i pomaže parovima da dođu do željenog potomstva.

Novi uspesi subotičkog Centra za vantelesnu oplodnju, potvrđeno još 6 trudnoća

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 4798

Povezana vest

Povezane teme

opšta bolnica

dr aleksandar radulović

centar za vantelesnu oplodnju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.