• Pregleda: 4542

U toku sređivanje Zmaj Jovine ulice, uskoro kreću radovi na "levom skretanju" u Maksima Gorkog

U Zmaj Jovinoj ulici u toku su radovi na izmeštanju slivnika u zelenu površinu, radi lakšeg odvodnjavanja, ali i dužeg trajanja budućeg kolovoza. Za dve sedmice trebalo bi da počnu radovi na "levom skretanju" na delu saobraćajnice u Ulici Maksima Gorkog
U toku sređivanje Zmaj Jovine ulice, uskoro kreću radovi na "levom skretanju" u Maksima Gorkog

Kako je u izjavi za TV Suboticu najavio Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, asfaltiranje te ulice je deo šireg plana za obnovu i uređenje glavnih saobraćajnica u gradu.

- U prethodnom periodu smo asfaltirali potez od Ulice Đure Đakovića do Majšanskog mosta, a u sklopu rekonstrukcije te saobraćajnice, početkom jula izvršiće se skidanje postojećeg asfaltnog sloja, frezovanje i postavljanje novog asfaltnog sloja, od kružnog toka na Aleji maršala Tita sve do Ulice Đure Đakovića. Radovi će se izvoditi fazno, radi što manjeg ometanja saobraćaja. Prva faza biće od Arsenija Čarnojevića do Đure Đakovića, a u drugoj fazi ćemo od Čarnojevićeve do kružnog toka. Takođe smo asfaltirali i Borovo ulicu, jer želimo da ove glavne gradske saobraćajnice ove godine završimo, koje su najprotočnije i najznačajnije za odvijanje saobraćaja. - objašnjava Radivojević.

Vrednost radova u Zmaj Jovinoj je oko četiri miliona dinara, a izmešta se više od deset slivnika.

Deo godišnjeg plana uređenja glavnih saobraćajnica su i tzv. "leva skretanja", na delu saobraćajnice Ulice Maksima Gorkog, od Braće Radić do glavne pošte. Prvi čovek preduzeća za upravljanje putevima takođe je najavio da uskoro kreću radovi i na ovom projektu.

- Javna nabavka je završena, tako da se nadam da ćemo već početkom jula uspeti da uvedemo izvođača u posao i za "leva skretanja" - dodao je Radivojević.

Kako je ranije rečeno, trake za skretanje u levo u ulici Maksima Gorkog na raskrsnicama sa Štrosmajerovom i ulicom Braće Radić, koje će uskoro biti izgrađene, rešiće veliki višegodišnji saobraćajni problem.

- Ulica Maksima Gorkog je ključna a najveći problemi su raskrsnice sa ulicama Braće Radić, Štrosmajerovom i Matije Gupca. Ovim projektom ćemo rešiti trake za leva skretanja, zbog čega se često pravi zagušenje saobraćajnih tokova.  U blizini se nalazi i osnovna škola a ovim ćemo ubrzati protok saobraćaja i podići bezbednost na jedan viši nivo – rekao je Radivojević

Mapa rekonstrukcije 1 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Mapa rekonstrukcije 2 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
Josip M Odgovori
Pričajte šta hoćete ali ova vlast pomera standarde!Obilaznica,Pozorište, Aqva Park,Hiljade kilometara puteva,tucanika, kanalizacionih cevi,hiljade novootvorenih radnih mesta,projekat rekonstrukcije fontane,doma JNA,stotine novih stanova, rekonstrukcije sportskih terena, stadion,reflektori,povratak Subotičana iz dijaspore, apartmani na moru,manjak korupcije,nepotizma.......
Magnum
koliko znam akva park se ne gradi baš po planu...
AlwaysUltra
I ja sam usnio isti san .... Bez da sam pojeo sendvic.
Akotepitaju
@MAGNUM A sta to tacno ne ide po planu? Bas me interesuje, kada sve ide po planu, prva faza je pri kraju bas kako je i receno i nastavlja se dalje sa sledecom bas kako je i receno!
Olivia Bajor
Slažem se!
Magnum
rečeno je i da je prosečna plata 52000,rečeno je...
lane Odgovori
možete pogađat ko je izvođač,za razliku vojput
Lalica Odgovori
Dok ne budu poceli radovi bilo bi dobro da resite i skretanje iz Strosmajerove tj da se doda jos jedna traka tako da bude dve trake za skretanje u levo i jedna za pravo i desno!
mareee
to je 10x manji problem od skretanja levo u brace radica iz pravca palica.
Ono je moralo davnih dana da se resi, sve ostalo nije toliko kriticno!
tuga Odgovori
Zmaj Jovinu su asfaltirali pre par godina kada su podigli tursku kaldrmu.
Odlicno obavljeno
kojot
То је биломного давно кад је калдрма пидигнута из улице змај јовине улице.
avet Odgovori
Nadam se da radovi za skretanje u levo u Maksima Gorkog ne podrazumevaju samo 10 kilograma bele farbe i gumicu za brisanje već postojećih linija.
Da ne bude posle da smo umesto 2 trake širine po 3 metra = 6 metara, dobili 3 trake širine po 2 metra, a ukupne širine opet 6 metara.
avet Odgovori
Ne znam ko je pravio one slivnike na Palićkom putu preko od bivšeg Shopija.
Jeste da su postavljeni van kolovoza, ali su prava komedija, bruka i sramota, na čega to liči estetski.
Puno sam putovao u životu, ali takvu komediju u Evropi nigde nisam video. Haos.
U suprotnom smeru, prema Paliću, posle ulaza u Agrocentar, desna ivica puta štrči barem 1 metar u profil puta, u pravac, nije mi jasno, kako nadležni takve stvari ne primećuju.
Koliko njih, noću, koji nisu iz Subotice, oštećuju felne na tom mestu.
Pa to treba redovno napraviti i put bi bio širi i bezbedniji.
Čitav izlaz iz Shopija je nebezbedan, loše označen i loša je horizontalna signalizacija.
Prošli put, auto iz Bačke Topole slupan, sudar na izlazu iz Shopija, došli ljudi u šoping, i tako su prošli, krivi su po zakonu, ali ih ne krivim, tamo na toj raskrsnici nešto debelo ne štima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.