Komentara: 13
Pregleda: 5067

U toku sređivanje Zmaj Jovine ulice, uskoro kreću radovi na "levom skretanju" u Maksima Gorkog

23.06.2019. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U Zmaj Jovinoj ulici u toku su radovi na izmeštanju slivnika u zelenu površinu, radi lakšeg odvodnjavanja, ali i dužeg trajanja budućeg kolovoza. Za dve sedmice trebalo bi da počnu radovi na "levom skretanju" na delu saobraćajnice u Ulici Maksima Gorkog
U toku sređivanje Zmaj Jovine ulice, uskoro kreću radovi na "levom skretanju" u Maksima Gorkog

Kako je u izjavi za TV Suboticu najavio Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, asfaltiranje te ulice je deo šireg plana za obnovu i uređenje glavnih saobraćajnica u gradu.

- U prethodnom periodu smo asfaltirali potez od Ulice Đure Đakovića do Majšanskog mosta, a u sklopu rekonstrukcije te saobraćajnice, početkom jula izvršiće se skidanje postojećeg asfaltnog sloja, frezovanje i postavljanje novog asfaltnog sloja, od kružnog toka na Aleji maršala Tita sve do Ulice Đure Đakovića. Radovi će se izvoditi fazno, radi što manjeg ometanja saobraćaja. Prva faza biće od Arsenija Čarnojevića do Đure Đakovića, a u drugoj fazi ćemo od Čarnojevićeve do kružnog toka. Takođe smo asfaltirali i Borovo ulicu, jer želimo da ove glavne gradske saobraćajnice ove godine završimo, koje su najprotočnije i najznačajnije za odvijanje saobraćaja. - objašnjava Radivojević.

Vrednost radova u Zmaj Jovinoj je oko četiri miliona dinara, a izmešta se više od deset slivnika.

Deo godišnjeg plana uređenja glavnih saobraćajnica su i tzv. "leva skretanja", na delu saobraćajnice Ulice Maksima Gorkog, od Braće Radić do glavne pošte. Prvi čovek preduzeća za upravljanje putevima takođe je najavio da uskoro kreću radovi i na ovom projektu.

- Javna nabavka je završena, tako da se nadam da ćemo već početkom jula uspeti da uvedemo izvođača u posao i za "leva skretanja" - dodao je Radivojević.

Kako je ranije rečeno, trake za skretanje u levo u ulici Maksima Gorkog na raskrsnicama sa Štrosmajerovom i ulicom Braće Radić, koje će uskoro biti izgrađene, rešiće veliki višegodišnji saobraćajni problem.

- Ulica Maksima Gorkog je ključna a najveći problemi su raskrsnice sa ulicama Braće Radić, Štrosmajerovom i Matije Gupca. Ovim projektom ćemo rešiti trake za leva skretanja, zbog čega se često pravi zagušenje saobraćajnih tokova.  U blizini se nalazi i osnovna škola a ovim ćemo ubrzati protok saobraćaja i podići bezbednost na jedan viši nivo – rekao je Radivojević

Mapa rekonstrukcije 1 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Mapa rekonstrukcije 2 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5067
Povezane vesti
Povezane teme
asfaltiranje predrag radivojević javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.