Komentara: 45
Pregleda: 11403

Rekonstrukcijom dela ulice Maksima Gorkog povećaće se bezbednost učesnika u saobraćaju i smanjiti gužve

20.02.2019. u 11:01h > 13:26
Izvor: Subotica.com
Pre par dana u Vladi Vojvodine potpisani su ugovori za realizaciju 46 projekata lokalnih samouprava na teritoriji severne srpske pokrajine, a među njima se našao i projekat Grada Subotice. Više detalja o projektu koji ima za cilj povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju i smanjenje gužve.
Rekonstrukcijom dela ulice Maksima Gorkog povećaće se bezbednost učesnika u saobraćaju i smanjiti gužve

Zbog nedostatka saobraćajnih traka za leva skretanja, u ulici Maksima Gorkog, najfrekventnijoj saobraćajnici u našem gradu, najkritičnije su raskrsnice sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerova. Posledica takvog stanja je povećana ugroženost učesnika u saobraćaju i mala protočnost koja vrlo često prouzrokuje ozbiljne zastoje, kako na glavnom, tako i na priključnim putnim pravcima.

Realizacijom projekta rekonstrukcije, sa kojim je Subotica aplicirala, a za koji je iz budžeta APV izdvojeno 73,1 milion dinara, očekuje se da će se gore navedeni problemi rešiti, odnosno da će se ta deonica učiniti protočnijom, praktičnijom i bezbednijom za saobraćaj.

DODATNA TRAKA ZA LEVA SKRETANJA

Prema rečima gradonačelnika Subotice, Bogdana Labana,  projektno rešenje podrazumeva proširenje kolovoza u zoni raskrsnica sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerovom, tako da se formira dodatna saobraćajna traka za leva skretanja iz ulice Maksima Gorkog, i da će u ovom delu ulice biti postavljena nova svetlosna i saobraćajna signalizacija, kao i sistem video-nadzora.

- Na ovaj način će se povećati protok saobraćaja i rešiti višegodišnji problem odvijanja saobraćaja na ovom potezu. U neposrednoj blizini ovih raskrsnica nalazi se i Osnovna škola ’Ivan Goran Kovačić’, što predstavlja poseban razlog za povećanje bezbednosti saobraćaja na tom delu ulice Maksima Gorkog – istakao je gradonačelnik za zvanični sajt grada.

Osim ove dve raskrsnice, dodao je, grad Subotica ima u planu da se ovakva rekonstrukcija izvede i na ostalim kritičnim raskrsnicama u našem gradu.

Mapa rekonstrukcije 1 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Mapa rekonstrukcije 2 (kliknite na sliku za veći prikaz)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 45
Pregleda: 11403
Povezane vesti
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.