Komentara: 22
Pregleda: 7892

"Regionalna deponija" zapošljava još 60 ljudi

18.11.2017. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada, na poslednjoj sednici usvojila je Odluku o davanju saglasnosti na drugu izmenu poslovanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim i komunalnim otpadom „Regionalna deponija“ po kojoj će u ovom preduzeću biti zaposleno još 60 ljudi.
"Regionalna deponija" zapošljava još 60 ljudi

Sada u „Regionalnoj deponiji“ radi pet zaposlenih na neodređeno vreme i jedno postavljeno lice, a prema novom planu, sa okončanjem građevinskih radova, a pre puštanja u rad, treba da usledi povećanje broja zaposlenih, koji je planiran za decembar 2017.godine sa dodatnih 60 izvršilaca, tj.zaposlenih.

Kako je navedeno u obrazloženju, izmena programa poslovanja donosi se u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i usklađivanjem sa dinamikom izvođenja građevinskih radova i opremanja regionalnog centra za upravljanje otpadom i obezbeđivanje dozvole za organizovanje probnog rada na osnovu propisanog međunarodnog ugovora.

U izmeni poslovanja najveću pažnju opozicije privuklo je zapošljavanje još 60 ljudi.

- „Regionalna deponija“ spada u razvojne i strateške projekte grada, i jedna je od ključnih segmenata vezana za komunalnu infrastrukturu ovog grada i trebala bi da donese istorijski napredak u selektiranju i sakupljanju otpada. Međutim, zapošljavanje 60 novih ljudi, od kojih će 12 da radi u administraciji, biće velika glavobolja i teret za budžet – smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe „Pokret za građansku Suboticu“. - Pored svega mi nismo saznali ono što je najbitnije za građane a to je koliko će koštati iznošenje smeća kada ova deponija počne da radi.

Gradonačelnik Bogdan Laban podsetio je da su preduzeće „Regionalna deponija“ osnovali Grad Subotica i opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Kanjiža, Senta, Čoka i Novi Kneževac.

- S obzirom da je ovo preduzeće osnovalo više opština ono ne ulazi u kvotu Grada Subotice i neće biti zapošljavanja u decembrum već smo do tada u obavezi da planiramo koliko će biti zaposlenih – objasnio je Laban. - Normalno je da ćemo voditi računa o ceni iznošenju smeća i svemu ostalom što se tiče naših građana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 7892

Povezane vesti

Povezane teme

regionalna deponija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.