Komentara: 8
Pregleda: 5764

Regionalna deponija biće izgrađena do 2017. godine

07.11.2013. u 15:35h
Izvor: RTV Yueco
U Plavoj sali Gradske kuće potpisani su ugovori o pristupanju novog člana i povećanju osnovnog kapitala novim ulogom Društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom "Regionalna deponija" Subotica. Novac za Regionalne deponije obezbeđen je preko IPA fonda u vrednosti od oko 17 miliona evra.
Regionalna deponija biće izgrađena do 2017. godine

U toku je međunarodni tender za izbor izvođača radova na izgradnji regionalne deponije i koji će biti otvoren do februara naredne godine. Ministarstvo životne sredine je obezbedilo 3,2 miliona evra koji će se iskoristiti za izgradnju četiri transfer stanice, a članovi Društva su obezbedili 700.000 evra. Reginalna deponija trebalo bi da pšočne sa radom 2017. godine.

Grad Subotica i opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka, Kanjiža i Senta su 2007.godine potpisali Sporazumom o saradnji opština i dogovorili se da se formira regionalna deponija za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom, a danas im se pridružio i Novi Kneževac. Od tada, pa do danas su pribavljena i izrađena sva potrebna dokumenta, a obezbeđen je i neophodan novac.

Regionalna deponija biće izgrađena do 2017. godine

Evropska komisija je izabrala konsultatna koji je zadužen za nadzir gradnje Regionalne deponije i kada prođe žalbeni rok objaviće se ime konsorcijuma. Po svemu sudeći naredne godine će početi prvi građevinski radovi na izgradnji deponije. Rok za završetak radova je dve godine.

Sledeće godine će se raspisati međunarodni tender za izgradnju četiri transfer stanice za sakupljanje i transport otpada. 2015. godine treba da se raspiše i tender za nabavku mobilne opreme. Do 2017. godine biće izgrađena Regionalna deponija i pribavljena sva potrebna oprema.

Regionalna deponija će biti izgrađena na Bikovačkom putu dva kilometra od Oroma. Sa izgradnjom pomenutog objekata treba da se reši problem odlaganja smeća u sedam opština.

Izvor: RTV Yueco
Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine Izgradnja Regionalne deponije do 2017. godine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 5764

Povezane vesti

Povezane teme

regionalna deponija

izgradnja regionalne deponije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.