Komentara: 6
Pregleda: 16065

Prvomajski praznici - šta se dešava u Subotici i na Paliću

01.05.2019. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Naredna dva dana su državni praznici, koji će mnogi da iskoriste da se odmore, putuju, ili posete neka od tradicionalnih dešavanja koja se organizuju u Subotici, na Paliću i okolnim atraktivnim lokacijama. Nažalost vremenske prilike prvog dana maja neće ići na ruku onih čiji su planovi vezani za aktivnosti pod otvorenim nebom.
Prvomajski praznici - šta se dešava u Subotici i na Paliću

Tokom današnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 7 do 20 stepeni. Prepodnevne časove obeležiće sunčano vreme, dok se u popodnevnim časovima očekuju pljuskovi. Nešto povoljnije vreme očekuje se u četvrtak, za kada su metorolozi najavili pretežno sunčano vreme, uz povremenu pojavu oblaka. Najviša dnevna temperatura iznosiće 23 stepena, a duvaće slab do umeren vetar.

Prvomajski uranak na Paliću ove godine će trajati od 1. do 5. maja, a za pet dana trajanja manifestacije duž šetališta na severnoj obali jezera biće postavljen tradicionalni veliki vašar sa štandovima ispunjenim suvenirima, raznovrsnom gurmanskom ponudom i osveženjima.

Neizostavan deo manifestacije čini i luna park, koji je i ovoga puta postavljen ispred ulaza na Muški štrand, a program za najmlađe upotpuniće i "Dečiji dani" koji će se odvijati 1. i 2. maja na Velikoj terasi, od 16 do 19 časova.

Prvog dana manifestacije, Velika terasa će ugostiti Festival zanatskog piva "Palićka neman", koji će u večernjim časovima imati i muzički program.

Prvomajski praznici - šta se dešava u Subotici i na Paliću

Povodom prvomajskih praznika, Gradski savez "Sport za sve", po 44. put, organizovaće sportsko-rekreativnu manifestaciju "Trimbi", koja podrazumeva vožnju biciklom, rolerima ili pešačenje od Subotice do Palića. Okupljanje zainteresovanih sugrađana zakazano je za 8 časova ispred "Jadrana", a predviđeno vreme dolaska na cilj u Sportsko-rekreativnom centru "Palić" je u 12 časova. Cena učesničkog kartona, koji se kupuje na startu, iznosi 100 dinara.

Udruženja građana "Solidarnost" i "Centar – Tito – Központ" će danas, od 11 do 12 sati, na Trgu slobode održati Prvomajski performans. Tom prilikom, sugrađani će moći da upišu u "Belu knjigu nepravdi prema radnicima" svoje zahteve i primedbe o svom ekonomskom i socijalnom položaju danas, u Subotici i Srbiji.

Tradicionalno obeležavanje Međunarodnog praznika rada u četvrtak, 2. maja, održaće se na prostoru Mini Jugoslavije, uz bogat zabavni, sportski i kulturni program. I ovoga puta, posetiocima će na raspolaganju biti ukusna jela - goveđi gulaš i vojnički pasulj, kao i osvežavajuća pića po sindikalnim cenama.

Prvomajski praznici - šta se dešava u Subotici i na Paliću

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata grada Subotice za 1.maj imaće postavljen štand kod Ženskog štranda, gde će deliti flajere o stavovima sindikata u interesu organizovanja sindikata u svakom preduzeću. Najveći problemi radnika, smatraju u Sindikatu, jesu niska zarada, uslovi rada kao i odnos poslodavaca prema njima. Smatraju takođe da je veliki problem u našem gradu odlazak mladih ljudi u druge zemlje, a glavni razlog tome jeste ujedno i glavni problem radnika, a to je niska zarada.

U petak, 3. maja, u Zoološkom vrtu na Paliću kod dečjeg igrališta (u slučaju kiše u EAR sali) održaće se koncert za decu pod nazivom "Ta draga bića", s početkom u 12 časova. Ovom prilikom nastupiće udruženi dečji horovi "Vivak" i "Art Kids Choir" iz Sremske Mitrovice, pod dirigentskom palicom Tamara Pajkanović.

Tokom prvomajksih praznika radiće bioskopi "Aleksandar Lifka" i "Abazija". U Art bioskopu "Aleksandar Lifka" prikazivaće se animirani film "Sadko - avantura pod morem" od 17 časova, "Osvetnici - kraj igre" od 19 časova i "Profesor i ludak" od 22 časa. U "Abaziji" će se "Sadko - avantura pod morem" prikazivati od 12:30 časova, a od 14:15 na programu će biti još jedan animirani film "Park čudesa". Od 16 časova prikazivaće se domaći film "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", a od 17:45 časova "T-34". Poslednja projekcija biće "Osvetnici - kraj igre" od 20 časova. Više informacija o dešavanjima u gradu tokom prvomajskih praznika, možete pročitati u našoj istoimenoj rubrici.

Podsećamo da će tokom predstojećih prvomajskih praznika, radno vreme javnih preduzeća, ustanova i drugih objekata od javnog značaja biće usklađeno s praznikom, te su sreda i četvrtak neradni dani.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 16065

Povezane vesti

Povezana dešavanja

Povezane teme

Prvi maj Palić

prvi maj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.