Komentara: 12
Pregleda: 8943

Radno vreme za prvomajske praznike

30.04.2019. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Tokom predstojećih prvomajskih praznika, radno vreme javnih preduzeća, ustanova i drugih objekata od javnog značaja biće usklađeno s praznikom.
Radno vreme za prvomajske praznike

Za predstojeće prvomajske praznike, Apoteka Subotica radiće kroz dežurstvo. Apoteka Ogranak 1 (Gradska kuća), radiće non-stop od 30. aprila do 3. maja. U sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, apoteka Ogranak 10 (Palić) radiće od 9 do 17 časova, dok će u četvrtak, 2. maja, dežurati apoteke Ogranak 13 (Čantavir) i Ogranak 14 (Bajmok) u periodu od 8 do 13 časova.

Tokom prvomajskih praznika, 1. i 2. maja, rad u Domu zdravlja Subotica takođe će biti organizovan kroz dežurstvo. U periodu od 7 do 20 časova, dežurstvo će biti organizovano u Službi za opštu medicinu, ambulanta Ogranak 4 (Karađorđev put 55), a od 20 do 7 časova narednog dana u Službi za hitnu medicinsku pomoć. U Bajmoku i Čantaviru ambulante će dežurati uobičajeno, tokom celog dana.

Kada je u pitanju Služba za zdravstvenu zaštitu dece, dežurstvo će biti organizovano u Dečijem dispanzeru (Đure Đakovića 14) od 8 do 24 časa, dok će Stomatološka služba za decu i odrasle, dežurstvo obavljati u zgradi Zubne poliklinike (Trg žrtava fašizma 16), u vremenu od 7 do 13 časova.

Tokom predstojećeg praznika, 1. i 2. maja, JKP "Čistoća i zelenilo" neće odvoziti smeće iz domaćinstava. Navedenim danima, odvoziće se isključivo žuti džakovi i to u sredu iz Bikova i u četvrtak iz Tavankuta.

Za vreme prvomajskih praznika, sve gradske i prigradske linije JP "Subotica-trans" 1. i 2. maja će saobraćati po nedeljnom redu vožnje, dok će linija 6 u sredu saobraćati od 9 časova na svakih 10 minuta od Lifke, odnosno od Vikend naselja. Poslednji polazak sa Vikend naselja je u 00:30 časova. U četvrtak, linija 6 će saobraćati od 9 časova na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend Naselja. Poslednji polazak sa Vikend naselja je u 22:15 časova. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika za vreme obeležavanja prvomajskih praznika, iz preduzeća napominju da će doći do korekcije u redu vožnje linije 6 u skladu sa zahtevima za prevozom. Linija Subotica-Beograd neće saobraćati 1. i 2. maja, oba dana praznovanja, dok 01. i 02. maja, dok će linija Subotica-Novi Sad, sa vremenom polaska iz Subotice u 11:45 i vremenom povratka iz Novog Sada u 20 časova, saobraćati svakodnevno za vreme državnih praznika. Međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati 1. maja, dok će 2. maja saobraćati redovno.

U sredu, 1. maja, prodavnice "Trgopromet" redovno do 12 časova, dok će 2. maja raditi redovno. Prodavnica "Lidl" će 1. maja raditi od 8 do 12 časova, dok se 2. maja radno vreme nastavlja po redovnom režimu. "IDEA" prodavnice na Horgoškom putu 71 i Segedinskom putu bb radiće 1. maja po redovnom radnom vremenu, dok će svi ostali objekti potrošačima biti na raspolaganju do 15 časova. U četvrtak, 2. maja, sve IDEA prodavnice radiće prema redovnom radnim vremenima.

Tokom prvomajskih praznika, pošte na graničnim prelazima "Horgoš" i "Kelebija" radiće non-stop, dok će pošta na Segedinskom putu 92 (objekat Merkatora) raditi svakog dana od 8 do 20:30 časova.

JKP "Parking" neće naplaćivati parking za vreme prvomajskih praznika, 1. i 2. maja. Reklamacije i blagajna preduzeća takođe neće raditi navedenim danima. Redovna kontrola i naplata parkiranja počinje u petak, 3. maja.

U vreme praznika, od 1. do 2. maja, Upravne kancelarije JKP "Stadion", Stonoteniska sala, Gradsko strelište i Hala sportova neće raditi. Bazen "Dudova šuma" biće zatvoren za građane, a za sportiste će biti obezbeđeno dežurstvo, dok će SRC "Prozivka" u sredu biti zatvorena, a u četvrtak će raditi po redovnom radnom vremenu. Na sportskim terenima u Prvomajskoj oba dana praznovanja biće obezbeđeno dežurstvo, a Gradski stadion neće raditi 1. maja, dok će 2. maja biti obezbeđeno dežurstvo.

U sredu, 1. maja, JKP "Pogrebno" neće pružati komunalne i usluge sahranjivanja, dok će pogrebne usluge pružati od 8 do 12 časova. U četvrtak, 2. maja, komunalne i pogrebne usluge pružaće se od 8 do 13 časova, a takođe će se tokom dana pružati i usluge sahranjivanja pokojnika.

Na osnovu odluke Gradskog veća, 1. i 2. maj, biće neradni dani za sve zaposlene u Gradskoj upravi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 8943
Povezane teme

neradni dani za prvi maj

prvomajski praznici

neradni dani za praznike

prvi maj

radno vreme javnih preduzeća i ustanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.