Komentara: 20
Pregleda: 9641
Foto

Prvomajski uranak na Paliću od 1. do 5. maja

25.04.2019. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
Prvomajski uranak na Paliću ove godine će trajati pet dana, a pored uobičajenog programa u vidu velikog vašara i luna parka, posetioce očekuje i nekoliko novina, poput Festivala zanatskog piva "Palićka neman" i Dečiji dani na Velikoj terasi.
Prvomajski uranak na Paliću od 1. do 5. maja

Kao i svake godine, akcenat manifestacije biće na velikom vašaru, koji će se prostirati duž šetališta na severnoj obali jezera, od Jahting kluba do Muškog štranda, kao i luna park koji će biti postavljen na parkingu kod Muškog štranda na oko 10.000 kvadrata, što je, kako je rekla Sanja Prijić, rukovodilac sektora za turizam preduzeća "Park Palić", u ovom trenutku najveći luna park u Srbiji.

- Ove godine smo odlučili da napravimo nešto drugačiji i bogatiji program za najmlađe na Velikoj terasi. Tamo će se 1. i 2. maja održavati Dečiji dani u poslepodnevnim časovima, tačnije od 16 do 19 časova. Na otvorenim krilima Velike terase, sva deca će moći da dođu i da učestvuju u besplatnim radionicama, igrama memorije, maskembalu, deca će moći sama da izrađuju svoje maske i da se slikaju u kostimima koje smo pripremili za njih. Pripremili smo i jedan poseban ram za fotografisanje i nagrade za najbolje učesnike, tako da će deca imati zaista bogat program, pored luna parka i velikog vašara - rekla je Prijić.

Prvomajski uranak na Paliću od 1. do 5. maja

Program će upotpuniti i Festival zanatskog piva "Palićka neman" koji će se održati na Velikoj terasi 1. maja, a koji se subotičkoj publici prošle godine predstavio na Berbanskim danima.

Ovoga puta biće predstavljeno šest pivara, među kojima su "Tron", "Salto", "Ravangrad", "Kabinet" i piva koja su posebno pravljena za naš lokal. Program počinje u 11 časova, a uveče je predviđen muzički program na kojem će nastupiti lokalni subotički bendovi - najavio je Ognjen Vučković, organizator Festivala zanatskog piva "Palićka neman".

Prvomajski uranak na Paliću od 1. do 5. maja

Gradski savez "Sport za sve" i ove godine organizovaće tradicionalni "Trimbi", koji će početi u 8 časova ispred Jadrana okupljanjem učesnika, a potom će uslediti šetnja, vožnja biciklom ili rolerima do Palića, a predviđeno vreme dolaska na cilj je oko 12 časova.

Servisne informacije za Prvomajski uranak

Zbog očekivane gužve, i ove godine biće zatvoreno nekoliko ulica za saobraćaj, tačnije Splitska aleja, Jožefa Hegediša i Olge Penavin. U ove ulice moći će da uđu samo vozila koja imaju propusnice preduzeća "Park Palić", odnosno stanovnici koji žive u ovim ulicama, ugostiteljski i hotelski objekti i njihovi gosti.

Iz preduzeća apeluju na posetioce da koriste parking mesta na predviđenim lokacijama, a to su veliki parking iza hotela "Prezident" i parking u Ritskoj ulici, koji će biti otvoreni od 7 do 20 časova. Cena dnevne karte za putnička vozila je 200 dinara, a za autobuse 500 dinara. 

Za vreme trajanja manifestacije biće obezbeđeno dežurstvo hitne pomoći, vatrogasaca i policije, a sve informacije o tome gde se nalaze dežurne ekipe, posetioci će moći da dobiju na info pultu na Velikoj terasi i u Turističkom informativnom centru kod hotela "Prezident".

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću" Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću" Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću" Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću" Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću" Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću" Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću" Najava manifestacije "Prvomajski uranak na Paliću"
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 9641

Povezana vest

Povezane teme

Park Palić

prvomajski praznici

Prvi maj Palić

prvi maj

festival zanatskog piva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.