Komentara: 31
Pregleda: 10077

Protest roditelja đaka OŠ "Miloš Crnjanski"

05.06.2018. u 02:08h
Izvor: Subotica.com
Oko 250 roditelja čija deca pohađaju OŠ „Miloš Crnjanski“ okupilo se tokom jučerašnjeg popodneva ispred škole kako bi javno izrazili zabrinutost zbog najava da će se škola ugasiti.
Protest roditelja đaka OŠ "Miloš Crnjanski"

Po rečima predstavnika roditelja, za gašenje škole čuli su prošle nedelje, kada je ovu ustanovu posetio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i propise. Tada su saznali da je škola u planu optimizacije školske mreže u Srbiji i da će njihova deca od 1. septembra morati da idu u druge škole. 

- Apelujemo na sve nadležne pojedince i institucije da se OŠ „Miloš Crnjanski“ omogući dalje nesmetano funkcionisanje, odnosno da se ova škola ne zatvori, a naša deca da ne ostanu bez svojih učitelja, nastavnika, školskih drugara... - rekao je predstavnik roditelja Dražen Marić. - Interes dece je apsolutno jedini motiv našeg organizovanja i nikakav uticaj na nas nema nijedna politička partija ili organizacija. Ne želeći da se osvrćemo na spekulacije i neproverene glasine vezane za sporne motive gašenja, mi roditelji imamo poverenje u lokalnu samoupravu i očekujemo od nje da odbaci nameru zatvaranja škole. Nadamo se da će razm i humanost preovladati.

Protest roditelja đaka OŠ "Miloš Crnjanski"

Škola „Miloš Crnjanski“ osnovana je 1966. godine i sada broji 368 đaka, bez osmaka i sa 47 upisanih prvaka. U proteklih nekoliko godina beleži rast broja učenika, a jedina je u gradu u kojoj se nastava odvija samo u prepodnevnoj smeni.

- Roditelji su stavljeni pred svršen čin. Samo dve nedelje pred kraj godine do nas stiže vest da se škola gasi, tako nešto se obaveštava na početku godine da roditelji imaju vremena da se pripreme a ne sada kada smo već kupili knjige za naredni razred – rekla je jedna majka. - Ova škola je mnogim đacima sigurna luka i sada im treba reći da nje više nema.

Roditelji traže od lokalne samouprave da im pokaže dokument na osnovu koga je odlučeno da je neophodno zatvaranje škole, kao i na osnovu kojih kriterijuma je to odlučeno.

Na jučarašnjem mirnom protestu, koji je trajao simboličnih 45 minuta, roditelji su izneli dostignuća škole i uspehe njenih đaka.

Izvor: Subotica.com
Okupljanje roditelja Okupljanje roditelja Okupljanje roditelja Okupljanje roditelja Okupljanje roditelja Okupljanje roditelja Okupljanje roditelja Okupljanje roditelja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 10077

Povezane vesti

Povezane teme

osnovna škola miloš crnjanski

protest

protest građana

oš miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.