Komentara: 24
Pregleda: 12670

Kraj za OŠ "Miloš Crnjanski", potvrdila republička Vlada

30.08.2018. u 08:29h
Izvor: Subotica.com
Nepunih nedelju dana pred početak nove školske godine Vlada Republike Srbije donela je Odluku o ukidanju Osnovne škole "Miloš Crnjanski", čime je ona i formalno ugašena, a nastavni kadar, administracija i naravno učenici koji su pohađali tu školu biće raspoređeni shodno mogućnostima.
Kraj za OŠ "Miloš Crnjanski", potvrdila republička Vlada

Kako se navodi u Odluci Vlade, donešenoj 28. avgusta, nadležni organ AP Vojvodine odrediće školu u kojoj će učenici OŠ "Miloš Crnjanski" nastaviti započeto obrazovanje, u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koja će preuzeti zaposlene i odlučiće o drugim pitanjima vezanim za ukidanje ove obrazovne ustanove.

Na sednici Gradskog veća, održanoj juče, usvojen je Predlog Radne grupe za sprovođenje Odluke Vlade Republike Srbije u vezi ukidanja Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ o prelasku učenika iz Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ u Subotici u Osnovnu školu „Jovan Mikić“ u Subotici, a za šta, kako navode, postoje svi zakonom utvrđeni uslovi za redovno pohađanje nastave.

U Zaključku sa sednice stoji da je Sekretarijat za društvene delatnosti zadužen da u naredna tri dana, do 1. septembra (subota), obavesti roditelje o novonastalim promenama, sada zvanično usvojenim.

Više o ovoj temi u povezanim vestima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 12670
Povezane vesti
Povezane teme
osnovna škola miloš crnjanski
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.