• Pregleda: 11710

Kraj za OŠ "Miloš Crnjanski", potvrdila republička Vlada

Nepunih nedelju dana pred početak nove školske godine Vlada Republike Srbije donela je Odluku o ukidanju Osnovne škole "Miloš Crnjanski", čime je ona i formalno ugašena, a nastavni kadar, administracija i naravno učenici koji su pohađali tu školu biće raspoređeni shodno mogućnostima.
Kraj za OŠ "Miloš Crnjanski", potvrdila republička Vlada

Kako se navodi u Odluci Vlade, donešenoj 28. avgusta, nadležni organ AP Vojvodine odrediće školu u kojoj će učenici OŠ "Miloš Crnjanski" nastaviti započeto obrazovanje, u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koja će preuzeti zaposlene i odlučiće o drugim pitanjima vezanim za ukidanje ove obrazovne ustanove.

Na sednici Gradskog veća, održanoj juče, usvojen je Predlog Radne grupe za sprovođenje Odluke Vlade Republike Srbije u vezi ukidanja Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ o prelasku učenika iz Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ u Subotici u Osnovnu školu „Jovan Mikić“ u Subotici, a za šta, kako navode, postoje svi zakonom utvrđeni uslovi za redovno pohađanje nastave.

U Zaključku sa sednice stoji da je Sekretarijat za društvene delatnosti zadužen da u naredna tri dana, do 1. septembra (subota), obavesti roditelje o novonastalim promenama, sada zvanično usvojenim.

Više o ovoj temi u povezanim vestima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
Realan Odgovori
Još jedna, u nizu mnogih veličanstvenih, pobeda.
Ex faca
Kad ,,pametni" nešto smisle, nema ko da ih nadglasa p a i dalje misle da dsu pametni. Drugo: Vodite decu u Segedin u školu. Ionako idete svaki dan tamo radi dopune budžta pa dve muve jednim udarcem. A i deca će učiti evropske škole, i tako će prvom prilikom iskoristiti priliku da odu iz ovakve države.
BUNJO MUNJO Odgovori
Bravo. Hoce nastavnici da predju u kockarnice da rade?
Ptica trkacica Odgovori
Ima skola u kojima ima slobodnih mesta u Somboru,Apatinu,B.Palanci pa tamo rasporedite decu iz ove skole.
Matori
Dete koje zivi dva minuta od skole da ide u drugi grad?
Da li imas mozga?
Ptica trkacica
@MATORI
Bilo bi dobro kada bi svako dete imalo skolu u svom dvoristu i svog licnog nastavnika.
BUNJO MUNJO
Tebe treba da rasporede malo na drugi kontinent.
anonimussu
@Matori

Batko to se zove ironija
Roditelj Odgovori
Šta reče gradonačelnik 12. 6. 2018??? Ne gasimo školu...
Realan
Zar verujete političarima?
Овца за шишање Odgovori
Дабогда најскорије био и крај ове владе!
B Odgovori
Draga deco,ovde roditelj deteta koje ide u J. Mikic.Zelim vam da se sto pre adaptirate na ovu promenu,puno dobrih ocena i da J.Mikic zahvaljujuci vama i nasoj deci bude najuspesnija skola u gradu.Dobrodosli!
Roditelj mc
Hvala na dobrodoslici !
Daja Odgovori
Vama na dušu draga gospodo... Vama na dušu.
anonimussu Odgovori
Izgleda da niste toliki kreteno kao što sam mislio. Mislio sam da ćete decu prebaciti u oš I.G.K. ili u Aleksandrovo. Barem ste ih prebacili u Mikić. Čudan mi je Vaš potez pored tolikih budalaština.
Karoly Odgovori
Sta ce biti Sa zgradom postace leglo narkomana i talibana...djubrad...tamo sam ja zavrsio osnovnu pre 26 godina
nj
Prica se da ce u Milos C. da prebace srednju Ekonomsku skolu,jer se ta zgrada vraca prvobitnim vlasnicima,iliti Jevrejskoj zajednici...zbog toga se sve ovo I izdesavalo.
Joso Odgovori
Ovo je osveta bivših ponavljača...tako je to kad nepismeni vode državu
Ivkova slava Odgovori
Trebali ste svu decu i sve nastavnike učlaniti u SNS i gašenje škole vam se ne bi desilo... Ima li kraja šteti koju naprednjački razbojnici iz dana u dan, iz sata u sat, iz sekunde u sekundu nanose ovom napaćenim narodu i državi?
Stranacki kadar Odgovori
Direktora nije spasila stranka??????

Da li je moguce..ne verujem...
Ivkova slava Odgovori
Mozda je najbolje da zatvorimo sve škole?! Šta će nam? Vlastima odgovara nepismeni narod da s njim manipuliše i dovodi ga do ludila lažima i spinovima, a naprednjaci svakako svoje diplome i doktorate kupuju na benzinskoj pumpi...
Dragan Odgovori
Ne razumem sta je toliki problem, niko od nastavnika i skolskog osoblja ne sme i nece ostati bez posla nego ce ih rasporediti u druge skole. Sva deca ce ici u Mikic koji je na 2 minuta odatle. Svake godine je sve manje dece u skolama i zato ce se ovo jos desavati, mozda ne u Subotici jer mislim da nema jos skola koje su tako blizu jedna drugoj ali bice u drugim gradovima. Zgradu ce iskoristiti za Ekonomsku ili nesto drugo i tako ce se smanjiti troskovi. I da ne bude zabune, ni najmanje ne podrzavam ovu vlast niti bilo sta sto rade, jednostavno u ovome ne vidim problem. Niko nece ostati bez posla, jedino ce deci malo trebati da se prilagode na novu skolu.
Мама
Да, у праву сте...распоређени су по другим школама, али из тих других школа људи који су били на одређено су добили отказе..јер никако да се повуче забрана о запошљавању већ 5 година....
MENTALNO ZDRAV Odgovori
Ptica Trkacica
imas li ti dece
ako imas onda si retard
ako nemas onda si provokator ...
mr sh
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.