Komentara: 5
Pregleda: 5400

Proglašen treći stečaj „Medoprodukta“

01.12.2020. u 14:49h
Izvor: Subotica.com
Privredni sud u Subotici otvorio je treći stečaj nad preduzećem „Medoprodukt“ iz Tavankuta
Proglašen treći stečaj „Medoprodukta“

Zahtev za pokretanje stečaja nad nekada čuvenim prerađivačem podnela je Vojvođanska banka zbog toga što nije ispunjen plan reorganizacije donet posle prvog stečaja 2012. godine, na osnovu kojeg je preduzeće, nakon određenog vremena,  trebalo da prenese pravo svojine nad imovinom „Medoprodukta“ na banku od koje je uzet hipotekarni kredit. Na osnovu tog kredita, „Medoprodukt“ duguje Vojvođanskoj banci 1,3 milijarde dinara.

Sudija Privrednog suda u Subotici Ilma Varga Almaši procenila je da su ispunjeni zakonski uslovi da se ponovo otvori stečaj stečaj nad „Medoproduktom“ i za stečajnog upravnika odredila Milana Miščevića.

Podsetimo, prvi stečaj nad „Medoproduktom“ pokrenut je 2012. godine zbog duga od tri milijarde dinara, a završen je Planom reorganizacije koji je podneo Živojin Đorđević. Kako Plan reorganizacije nije izvršen„Vojvođanska banka“ je novembra prošle godine podnela zahtev za pokretanje stečaja, ali se tada ovom zahtevu pridržila i firma „Jedini pravi“ koja je tvrdila da im „Medoprodukt“ duguje 4,2 miliona dinara. „Medoprodukt“ je tada uložio žalbu Apelacionom sudu, koji je suđenje vratio na ponovni postupak, pošto je u međuvremenu preduzeće „Jedini pravi“ dalo potvrdu da je dug izmiren.

Osim što duguje Vojvođanskoj banci, preduzeće „Medoprodukt“ duguje i oko sedam miliona dinara na ime neisplaćenih zarada za 35 radnika. Firma je stala sa proizvodnjom u novembru 2018, dok je početkom 2019. godine isključena struja i izvučen amonijak iz sistema. Radnici su jedan po jedan odlazili ili dobijali otkaze, da bi do stečaja ostali samo direktor i dva radnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5400

Povezane vesti

Povezane teme

stečaj

medoprodukt

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.