• Pregleda: 2598

Sindikat protiv plana reorganizacije Medoprodukta

Sindikat protiv plana reorganizacije Medoprodukta

Savez samostalnih sindikata uložiće žalbu na usvojeni plan reorganizacije Medoprodukta u stečaju. U Sindikatu smatraju da su usvojenim planom reorganizacije oštećeni i radnici, ali i ostali poverioci.

Aktivnosti po pitanju ovog preduzeća su samo neke u nizu koje su preduzete ili će tek biti preduzete od strane ove sindikalne organizacije. Sindikalci žele da se socijalno-ekonomski dijalog sa lokalnom samoupravom, ali i sa rukovodećima u Severno-bačkom okrugu podigne na viši nivo, kako bi se na probleme ukazivalo, a oni zajednički rešavali.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

15
Sion Odgovori
Jos jedno pokradeno preduzece.
Sad cu da Vam objasnim kako je doslo do sadasnje situacije:
Gospodin koji je upravljao Medoproduktom je sa bliznim rodjacima osnovao nova prezuzeca, medoprodukt je kupovao sirovine za vecu cenu nego trzisnu od tih preduzeca i tako se se nagomilali dugovi.
E ovako sada stecajem i reorganizacijom dug se prvo vraca bankama i dobavljacima dakle upravnikovim malim firmama koje su snabdevale medoprodukt, ostalim poveriocima se nista ne vraca jer oni nisu u prvom planu reogranizacije, kao i radnici.
problem nastaje jer je izvesni gospodin uzajuci kredite u medoproduktu koristio za kupocinu od svojih privatnih preduzeca za vecu cenu cime je sticao zaradu, a sve je to kupovao kreditom od banaka ciji je garant bila imovina medoprodukta, tako je gospodin zaradio duplo uzevsi novcana sredstva od banaka kupujuci od svojih privatnih preduzeca sirovine sa vecu cenu od trzisne.
Banka sada potrazuje imovinu medoprodukta, radnici su stavljeni u treci plan.
Sve je uadjeno legalno, a ovo sto Vam govori ovaj iz sindikata, on je samo marioneta koja prica a nista ne preduzima.
Demos Kratein ali ne u Srbiji ;)
Farago Zoltan Odgovori
Bolje pustite ljude, da reše sami sa lokalnom samoupravom i vlastima, te da se pod hitno poništi privatizacija i imovina vrati radnicima ! Vi ste gospodo iz Samostalnog Sindikata svojim nečinjenjem dozvolili, da se sve ovo dogodi, što se dogodilo mnogim firmama u Subotici ! Gde god ste pomogli, ljudima dobro nije, a broj nezaposlenih samo raste !
Kobescxak Odgovori
Neka strucnjaci iz clanstva SPS-a priteknu u pomoc, obecali su da ce spasiti i oziveti ovo preduzece.To je lepo od vas, samo pokazite na delu.Uzgred da kazem, mogli ste pomoc i AGROKOMBINATU SUBOTICA, posto u vasim redovima na lokalu ima dosta strucnjaka, na visokim pozicijuama.
nana Odgovori
Tu moze da pomogne samo drzava, da promeni zakone koji nece omo omogucavati ovakve stvari sto navodi soin. isto se desilo u puno Subotickih preduzeca Solid , Pionir ,Zeljeznicar Mladost. I sve legalno i po zakonu.
Tavankućanin Odgovori
Sindikat je davno odigrao prljavu igru u svim tavankuckim firmama, sramota je velika za gradski sindikat i čelnike što su sve vreme zamajavali svoje članove koji ih veoma dobro plaćaju za njihov NERAD.
mad max Odgovori
FARAGO@ZOLTAN ovaj "gospodin" iz sindikata resava problem fidelinke vec cetvrta godina i nista nisu napravili pa oni dobiju platu za to i bogami veliku.koji sindikat oni gledaju svoje intres a ne nase.
nebitan Odgovori
Huđiju bi bilo pametnije da podnese ostavku , nego da se sad eksponira tobož je jako zabrinut za radnike, koja licimernost,neka on i dalje podržava lopove i tajkune a radnike neka ostavi na miru oni će se sami bez njega lakše izborit, gradski sindikat je do sada bio kočnica borbe radničkih prava.
Radnik Odgovori
Radnici Željezničara traže da se poništi pricvatizacija, dosta je Aleksandar Matković i Konzorcijum vršljao u Željezničaru uz pomoć određenih političkih kriminalaca. Treba da sindikat traži da se ispita poslovalje i tokovi novca od 2006 kada je privatizacija izvršena, od 200 radnika ostao je samo direktor i nekoliko radnika u zaštitnoj radionici. Imovina željezničara je otuđena i rasprodana. Radnici i akcionari su opljačkani.
Dragan Odgovori
Huđi,strašan lik,rešava sebi i svojima šta god treba pa čak i zaposlenja po javnim preduzećima a za radnike ga boli....Konkretno piun DS i lokalnih tajkunčića,da je čovek davno bi prestao da se bavi ovim poslom!
Akcionar Odgovori
nana@ U Mladosti od 2007 godine 90% radnji sumnjam da je rađeno legalno i po zakonu, sama kupovina akcija "uglednog" subotičkog advokata i još jednog gospodina ,sumnjam da je rađeno u skladu sa zakonom Od 2007 do stečaja 2010 se radilo na otpuštanju radnika, prodaji imovine , gašenju profitabilne proizvodnje, podizanju kredita i stavljanje hipoteke na imovinu Mladost, sve je to rađeno uz pomoć direktora kojih je za tako kratak period bilo ŠEST koje je postavljao Aleksandar Matković , i da ne zaboravim uz dopuštanje određenih subotičkih institucija kojima su se zaposleni u nekoliko navrata obraćali. Sam stečaj sumnjam da je rađen po zakonu koji je trajao samo nekoliko meseci da bi se izglasala reorganizacija koju su podneli Acini prijatelji. Reorganizacija dalje služi za izvlačenje para i uništenje proizvodnje koja još radi sa nekoliko radnika kojima se ne isplaćuje redovno plata. Cilj REORGANIZACIJE je da se rasproda imovina,dokrajči to malo proizvodnje što je ostalo i da na ne zakonit način Aco otkupi akcije malih akcionara , kao što je na nezakonit način održana skupština u junu i decembru 2012 bez poziva akcionara ,gde je prekršen zakon i takva skupština je ništavna.
Sindikat Odgovori
Sindikat treba da na svaku pritužbu radnika kojima se ne isplaćuju zarade i doprinosi podnese krivične prijave protiv direktora i upravnog odbora, ne treba sindikat samo da priča, sindikat treba da deluje , članarina koju zaposleni plaćaju od koje sindikat ima 50% treba da im služi, barem 10 % za ugrožene radnike i sudske sporove za zastupanje obespravljenih radnika. Sindikat je trebao da podnese krivične prijave protiv vlasnika Željezničara čim je kupio akcije i da traži raskid ugovora sa agencijom jer na samom startu vlasnik nije poštovao zakon, ni sada nije kasno ,zato sindikalci pokažite se na delu, priča su se radnici naslušali.
demagogija Odgovori
Kliknuo sam da mi se ne sviđa , ne sviđa mi se da se samo priča ,konkretne stvari treba sindikat da radi , poseban osvrt sindikat trba da da na ne efikasnost sudstva, 10.000 hiljada predmeta iz Srbije je u Strazburgu ,to je poražavajuće za naše sudstvo. Dužina stečajeva u Subotici i sami stečajevi su nakaradni.... sindikat treba da se probudi dosta je spavao 20 godina.
Medofino Odgovori
Predstavnici Medare, da li se sećate na koji način je bivši radnik Medare došao do svojih potraživanja pre 3 godine? Vlasnik je tada postao "malo" razdražljiv.
lakumity103 Odgovori
Naši sindikalci su kao američka konjica, uvek stignu kasno. Tajkuni su svoje odradili sad možete da im zviždite pod prozor zajedno samnom.
nana Odgovori
G Akcionar da ima drzave valjda bi od 2007 do sada reagovala. Upravo to sam mislila mora da postoji drzava i zakoni koji ce takve stvari pratiti i sprecavati a ne omogucavati Matkovicu Siljegovicu i oslalom drustvu da to radi po *zakonu* za svoj interes i svoj djep.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.