Komentara: 11
Pregleda: 3846

Radnici protiv plana reorganizacije "Medoprodukta"

19.12.2012. u 20:31h
Izvor: RTV Yueco
Predstavnici oba sindikata radnika “Medoprodukt”-a, protive se planu reorganizacije preduzeća koje je u stečaju od februara meseca. Kako je rečeno danas u Gradskom Savezu samostalnih sindikata, njegovim usvajanjem preduzeće, koje je od februara u stečaju, neće stati na noge, a radnici će ostati bez 30 miliona dinara na ime zaostalih zarada.
Radnici protiv plana reorganizacije "Medoprodukta"

Predstavnici oba sindikata su uputili i dopis svim poveriocima i nadležnim državnim organima kako bi ovaj plan vlasnika preduzeća Živojina Đorđevića bio odbačen.

Plan reorganizacije Medoprodukta podneo je 10. decembra Privrednom sudu u Subotici većinski vlasnik Živojin Đorđević, a ročište poverilaca na kojem će se odlučiti da li će on biti i usvojen biće održano sutra u 9 časova u pomenutom sudu. Do 10. maja podneto je preko 120 prijava potraživanja, od kojih su priznata ona u ukupnoj vrednosti od preko 1,9 milijardi dinara, a predstavnici oba sindikata u preduzeću poslala su dopis svim poveriocima, sa zahtevom da se pomenuti plan reorganizacije odbaci.

I ako se usvoji pomenuti plan, sindikalci smatraju da on neće dovesti do pokretanja proizvodnje jer je pomenutom planom, prema njihovim rečima, predviđeno vraćanje na posao svega 39 od 137 radnika, koliko ih je radilo u vreme uvođenja stečaja. Sindikalci ovog preduzeća se takođe protive predlozima plana reorganizacije koji podrazumevaju isplatu svih zaostalih zarada u visini minimalca, ali i otpis najvećeg dela ostalih njihovih potraživanja, odnosno razlika u zaradama.

Ovim povodom, iz gradskog Saveza samostalnih sindikata Subotice poslat je dopis Privednom sudu, Poreskoj upravi Ministarstva finansija, Bezbednosno informativnoj agenciji, kao i Osnovnom javnom tužilaštvu u kojem izražavaju svoje neslaganje sa pomenutim planom reorganizacije i navode da je to “predlog koji je dat od istog čoveka koji je upropastio preduzeće i svojim lošim poslovanjem ga odveo u stečaj”.

Stečaj u “Medoproduktu”, preduzeću čiji je većinski vlasnik poznati subotički biznismen Živojin Đorđević, pokrenut je 23. februara. Radnici ovog preduzeća su u prethodnim godinama u više navrata štrajkovali zbog neisplaćenih zarada i doprinosa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3846

Povezana vest

Povezane teme

medoprodukt

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.