• Pregleda: 7285

Prikupljanje poreskih prijava - raspored po mesnim zajednicama

U prvom krugu obilaska mesnih zajednica radi prikupljanja poreskih prijava za utvrdjivanje poreza na imovinu za nepokretnosti, službenici lokalne poreske administracije sutra će od 8 do 15 časova biti u mesnim zajednicama Makova sedmica, Mali Radanovac, Radanovac, Željezničko naselje i Dudova šuma.
Prikupljanje poreskih prijava - raspored po mesnim zajednicama

U mesnim zajednicama mogu se i dobiti poreske prijave i pomoć pri popunjavanju. Prilikom podnošenja prijava, potrebno je poneti ličnu kartu i dokument o sticanju prava na nepokretnostima, kao što je kupoprodajni ugovor, dok je za poljoprivredno zemljište neophodno poneti izvod iz katastra, koji ne mora biti nov.

Poreske prijave, na srpskom, hrvatskom ili madjarskom jeziku, mogu se uzeti i sa zvaničnog sajta grada, u Uslužnom centru ili u Službi poreske administracije, na I spratu Gradske kuće, gde se takodje primaju poreske prijave za utvrdjivanje poreza na imovinu.

Služba će organizovati i drugi krug obilaska mesnih zajednica u aprilu, maju i junu. Rok do kada gradjani Subotice imaju obavezu da podnesu poreske prijave za utrdjivanje poreza na imovinu za nepokretnosti ističe 30. juna. Ova obaveza važi za sve obveznike koji ne vode poslovne knjige.

Prilog: Spisak mesnih zajednica u kojima će se prikupljati poreske prijave (PDF)

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

9
ffilozzoff Odgovori
Ovo je nesto NOVO?? Ova nova lokalna vlast samo raspravlja o FOTELJAMA i skuplja poreze na dosad nepoznat nacin SUBOTICANIMA,nekad su to radili JANICARI!!!!
7mak7 Odgovori
U prvom krugu?Pa ako se ne varam par krugova su već odradili.Verovatno nisu zadovoljni rezultatom pa sad idemo drugi put prvi krug.Foteljaši,malo preračunajte cifre što ste izračunali za povećanje poreza pa nećete morati kružiti.Odredite iznos koji je prihvatljiv za naše zarade.Ne možemo platiti toliko koliko vama treba za vaš bolji život.
macko Odgovori
A zasto bi isao da se prijavim? Imaju moj kupoprodajni ugovor negde, imaju i broj parcele, imaju legalizovan objekat...neka se malo potrude da sve to sinhronizuju i imace sve podatke. Nemam ja ni vremena ni para za njihove gluposti. Od 24000 mi ne ostane ni na cokoladu deci a ne za porez. A dok tamo cekam mogu zaraditi bar 200 dinara.
A ona druga stvar..... ZASTO OPET MI,SUBOTICANI? Kad bude u celoj drzavi naplacivano,platicu i ja.
mad max Odgovori
ova drzava prodala pa posle ukrala mi radno mesto koji porez otkud mi pare na to? odakle mu pravo da trazi bilo sta od mene? vratite mi lepo redno mesto da zaradim i onda ja cu vama rado platiti porez u drugom slucaju[*...*] vi i vas porez
janko Odgovori
Bezobrazno od Poreske uprave da građani Subotice, koji su već jedanput prijavili svoju imovinu, ponovo moraju da to urade pod pretnjom kazne od 50.000 dinara. Ma nemaju građani para ni za plaćanje takse za izvod iz zemljišnih knjiga, a sa strpljenjem su isto pri kraju. Očito je ovo još jedan način kako da država opljačka poštene građane.
Milan024 Odgovori
...tili ste i jetovam!! Samoupravljanje vam nije bilo dobro?? Demokratiji ste tili, jetovam. Sad placajte duplo veće poreze, prireze, razreze i ranite političku birokratiju, koju vam svakodnevno namecu Gojko Radić i Mirko Bajic!!!!
esi mi dobar? Odgovori
Nedavno sam bila u Službi poreske u Gradskoj kući pošto nisam dobila uplatnicu za akontaciju i videla sam stolove ZATRPANE poreskim prijavama, tako da naši Subotičani ne samo da predaju prijave već se i takmiče ko će prvi i pri tome prave veliku gužvu. Toliko o građanskoj neposlušnosti. Naravno odmah su mi saopštili da sam u obavezi da predam prijavu iako sam pre manje od godinu dana predala istu tu prijavu pošto neko nije odradio svoj posao kad je trebalo.
Sole Odgovori
Budala je bilo i bice , al valda ima i normalnih ?
exsex Odgovori
Kako samo nama malima prete za neposlusnost. A millioni i millioni sto nisu neki mocnici platili, sede u kaficima i smeju se nama kad ulazimo u poresku upravu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.