• Pregleda: 6174

Imovinu prijavilo oko 26.000 građana

Na osnovu broja podnesenih poreskih prijava, lokalna samouprava je donela odluku da rok za prijavu imovine građana pomeri sa kraja marta na kraj juna meseca. Za sada, imovinu je prijavilo oko 26.000 građana, što je oko 20 procenata od procenjenog broja. Ocena je da je prethodni rok kratak, jer poresko očekuje oko 100.000 prijava obveznika.
Imovinu prijavilo oko 26.000 građana

Kako bi brže i efikasnije obavili posao u zadatom roku, radnici poreske službe prikupljaju prijave i po mesnim zajednicama. Šef službe lokalne poreske administracije, Anka Trifunović, naglasila je da građani ne moraju da vade list nepokretnosti iz Katastra, dovoljno je da znaju broj parcele i na njihovom sajtu dobiju potreban dokumenat u elektronskom obliku bez nadoknade.

Utvrđeni rok za podnošenje poreskih prijava je 30. jun, a ove godine naplata poreza na imovinu će se vršiti parcijalno. Već početkom maja, na adrese građana stići će prva poreska rešenja.

Izvor: RTV City

povezane teme

18
dgsrt Odgovori
tuga
Vesko Odgovori
Maglaiu na tacni da se odnesu prijave imovine koju godinama imamo, po jednu kucu ili stan i eventual-
no neku njivu, a sta ce mo sa onima koji su se obagatili od 1990-tih i nadalje.kako ce sirotan Cakani
i njemu slicnu, koji su sve zivo kupovali kada je drzava propadala kaoi srednji sloj drustva.
Milan024 Odgovori
Treba bojkotovati ovu NEPOTREBNU akciju, birokratske vlasti. Poznato je, da se birokratija " hrani i postaje" ovakvim izmisljenim aktivnostima. Sve sto traže već imaju, počevši o avio snimaka, zk ulogama, ranijih poreskih prijava,kupoprodajnih ugovora, ostavinskih resenje itd.itd. Ali ne, birokratama trebaju naše "NOVE" Poreske prijave, da bi se mnozili i na taj način opravdavali svoje postojanje i "značaj". Nažalost, NASA vlast i podržava i podstice u tome!!! Dokle vise?? Sjasite narodu sa grbace. Marija Terezija, je znala kako se to radi, ucite od nje. A i J. Brzov je bio bolji!!!!
Alvatna Odgovori
Samo povecajte poreze jer građani Subotice su puni para, sve im "pucaju" džepovi. Samo nek se
vama nađe sto vise novca, kako bi vise mogli trositi "stedeci".
nana Odgovori
Puno je prebnije da oni sravne evidenciju sa RGZ i vide koliko neprijavljene imovine imaju, nego da teraju da se popunjavaju Obrasci koje ni njihovi radnici neznaju da daju uputstva kako se popunjavaju. Opet ce ista imovina biti prijavljena a ona sporna ostati da ne placa porez. Gospodine gradonacelnice Vi kao pravnik bi trebalo na to da se bazirate a ne na penzonere koji su prijavili i od uvek placaju svoje obaveze za ono malo imovine, a od oni koji ne placaju niti prijavljuju imovinu , nikada nisu ni placali niti ce ovakvim sistemom biti nateran da placaju.
fifi Odgovori
Subotom se inace izlazi na proteste. Bilo u NS a i vazi poziv svim gradovima u drzavi da se izlazi na proteste. Kome se ne svidja, protesti mogu biti legitimni.
ledenjak Odgovori
Imovina mi je već odavno prijavljena i nepada mi na pamet da ponovo to sve radim Ako nešto hoće neka mi pošalju zvaničan zahtev a ne preko lokalnih sredstava informisanja koje retko ko prati.
Koliko čujem u mnogim gradovima netraže ovakve gluposti. Eventualno uz ratu pošalju dopis da se prijavi ako ima nekih izmena. U potpunosti se slažem da se ovo bojkotuje Izmišljaju samo besne gliste da bi nas što više oderali .
patriota Odgovori
Nemojmo prijavljivati imovinu. To samo radi Suboticsa od kada nam je svanula mađarska zora.
Srbistan Odgovori
Samo pomerajte. Pomeracete Vi ovo do sudnjeg dana. A onda se zna kome ce biti sudjeno.
komsija Odgovori
mene zanima sta ce biti sa onima koji ne prijave imovinu, jel su i tu smislili neku zavrzlamu oko kazni???
Milan024 Odgovori
.".i sada, nakon svih komentara gradjana Subotice, pitanja za g- dina Gradonačelnika:
1. Da li Gradonačelnik podržava stav da u našoj Subotici postoje TRI KATEGORIJE GRADJANA???
- onih 26.000 koji će u maju mesecu, dobiti NOVA RESENJA, naravno, veća za p60-70%???
- oni koji će i dalje plaćati porez PO STARIM RESENJIMA, do DALJNJEG, sve dok se nesmisle da
popune tzv. NOVE OBRASCE,
- oni gradjani Subotice, koji su NEVIDLJIVI za Poreske organe, tj. Oni koji ni došao NISU PLAĆALI
POREZ, i gradska birokratija im NIJE MOGLA NIŠTA!!!!?????
Da li je to DEMOKRATSKA PRAVDA, g- dine MAGLAI???
Gradjani očekuju Vas stav, RESETUJTE sve, i vratite na početak, dok još ima vremene, a ono Vam ISTIČE, svakim danom!!!!!
Sojic Odgovori
Lopovcine!
Sojic Odgovori
Da li su Bozinovic i njegov blizak prijatelj Veljkovic prijavili imovinu???
Vesko Odgovori
@ Sojic, Veljkovic ima imovine u vise opstina, a ne mora ni u Subtici prijaviti, a isto tako ne mora
da odgovara, mada jos od ranije ima vise krivicni prijava. Jos malo pa uzoran i pocasni građanini,a
nebi me cudilo i da Bozinovic bude neki nobelovac, jer od "stare" mehanizacije napravi novu i proda
po dobrim cenama.
dileja Odgovori
Da li će porez platiti i SIMEX pošto se priklonio SNS.
Zorkas Odgovori
Nista drugo nego pokusaj opravdavanja prezaposlenosti u administraciji raznih opstinskih institucija.Odmah otpustiti polovinu zaposlenih u opstinskoj i drzavnoj administraciji zaposlene poslednjih deset godina (sve je to preko nekih veza ) a one preostale koji nemaju skolsku spremu takodje napolje kao i sve koji nemaju polozen kurs o radu na racunaru ( a ima takvih pun k...c).Lepo da se uzmu avio i satelitski snimci i obrade ih (naravno ako znaju ) i dobice expresno i jeftino pravo stanje svih izgradjenih objekata u celoj drzavi .Time ce se smanjiti maltretiranje gradjana ( neki i po 80 i vise godina imaju)da se guraju po katastru i drugde zbog nekih dokumenata a i nemoraju da placaju takse na sve i svasta.
Mister G Odgovori
A sta je sa podstanarima?
mirjana Odgovori
Ima još jedan razlog da se ne prijavljuje imovina ponovo - a to je neažurnost zaposlenih u brisanju starih i pisanju novih stanja - primera radi ja moj porez na moje ime dobijam redovno, a za istu kuću i parcelu dobijaju još i oni od kojih sam ja to kupila pre desetak godina - a ima takvih primera na hiljade i hiljade. Znači da mi se može desiti da dobijem porez i po starom a i po novom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.