Komentara: 36
Pregleda: 19092

Prekinuto suđenje za ubistvo Tijane Jurić, advokat optuženog traži novo psihijatrijsko veštačenje

22.04.2015. u 14:20h > 16:13
Izvor: Subotica.com
Prvi dan suđenja Draganu Đuriću, optuženom za ubistvo maloletne Tijane Jurić danas je posle dvadesetak minuta prekinuto jer je advokat optuženog tražio da se uradi novo psihijatrijsko veštačenje jer se od poslednjeg stanje njegovog klijenta značajno pogoršalo. Sudija Gordana Kojić odobrila je novo veštačenje.
Prekinuto suđenje za ubistvo Tijane Jurić, advokat optuženog traži novo psihijatrijsko veštačenje

Posle pripremnog ročišta danas je održan i prvi dan suđenja za ubistvo Tijane Jurić.

U 9.45 u zgradu Suda policijskom maricom dovežen je optuženi. Dvadesetak minuta pre njega pred zgradu Suda došao je Igor Jurić, Tijanin otac. Jurić se kratko zaustavio i porazgovarao sa Mirom Orovićem, advokatom u slučaju protiv Dragana Đurića, a zatim se uputio u samu zgradu gde je čekao da proces počne.

Iako je suđenje bilo otvoreno za javnost pristustvo je pored najužeg kruga ljudi koji su najdirektnije povezani sa slučajem imalo tek desetak akreditovanih novinara, iako je interesovanje bilo i više nego veliko. Novinarima nije bilo dozvoljeno da unose opremu za snimanje, a privremeno su im oduzimani i telefoni, diktafoni i ostala elektronska oprema.

Prekinuto suđenje za ubistvo Tijane Jurić, advokat optuženog traži novo psihijatrijsko veštačenje

Prekinuto suđenje za ubistvo Tijane Jurić, advokat optuženog traži novo psihijatrijsko veštačenje

Suđenje je počelo na vreme, kako je i zakazano - u 10 časova, međutim po početku čitanja optužnice, koja je još jednom mnogima jednom otvorila stare rane, advokat optuženog Viktor Gostiljac tražio je od Suda da se njegov klijent podvrgne novom psihijatrijskom veštačenju jer je, kako kaže, njegov klijent sada u značajno lošijem psiho-fizičkom stanju, do te mere da čak ni njega (branioca) pri poslednjem susretu nije prepoznao.

- "Juče me nije prepoznao pa sam morao da vadim ličnu kartu da dokazujem ko sam" - rekao je Gostiljac napomenuvši da je prvo psihijatrijsko veštačenje Đurića izvršeno pre skoro devet meseci, neposredno po određivanju pritvora.

Njegovo stanje se značajno pogoršalo, a na njemu su jasno vidljive promene - izgleda loše, jedva hoda, smršao je i psihički je odsutan, rekao je Gostiljac novinarima.

Branilac optuženog je takođe tražio da se u daljem procesu iz spisa izuzmu zapisnici iz policije jer mu tada nisu pročitana njegova prava. Osim policiji Đurić je izjavu dao i u Tužilaštvu, gde je takođe priznao zločin.

Na pitanje sudije kako se oseća Đurić je odgovorio: "Ne baš dobro", sudija ga je pitala od kada, na šta je optuženi odgovorio "od detinjstva".

Prekinuto suđenje za ubistvo Tijane Jurić, advokat optuženog traži novo psihijatrijsko veštačenje

Pretresno veće je i pored protivljenja tužilaštva i advokata oštećenih prihvatilo zahtev za ponovno veštačenje, koje će se obaviti u specijalnoj zatvorskoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu.

- „Duboko sam potrešen, razočaran i ogorčen, a ako mogu da kažem i besan jer mislim da advokat ovim pokušava da se slučaj koji je više nego čist, više nego jasan, sada razvlači. Ja i dalje verujem u naše pravosuđe, naravno, ali pitam se čemu sada ovo? zbog čega sada pravimo cirkus od ovog suđenja? Mislio sam da će se to u ova četiri dana završiti, da ja mogu da nastavim da živim i da zatvorimo tu knjigu koja je tako bolna za celu našu porodicu“  - izjavio je medijima Igor Jurić nakon prekinutog suđenja.

Svi zakazani pretresi na suđenju Draganu Đuriću su odloženi do daljnjeg dok ne stigne novi izveštaj sa psihijatrijskim veštačenjem optuženog.

Da podsetimo, Tijana Jurić je ubijena 26. jula 2014. godine. Đurić je u prvobitnom iskazu i priznao zločin, a zatim i odveo policiju na mesto gde je bilo zakopano telo tragično preminule Subotičanke. Od tada optuženi nije negirao ono što je prvobitno izjavio, iako je bilo i više nego očigledno da se njegovo psihološko stanje pogoršava, ali današnje odlaganje produžiće agoniju porodice Jurić i svih onih koji ovaj slučaj proživljavaju vrlo emotivno.

Izvor: Subotica.com
Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić Suđenje za ubistvo Tijane Jurić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 19092

Povezane vesti

Povezane teme

dragan đurić

tijana jurić

igor jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.