Komentara: 16
Pregleda: 10597

Slučaj "Tijana Jurić": Odbrana tražilа novo veštačenje, Sud odbio, proces se nastavlja

01.06.2015. u 10:19h > 15:55
Izvor: Subotica.com
U Višem sudu u Subotici danas je nastavljen je glavni pretres protiv Dragana Đurića (34), okrivljenog za teško ubistvo i pokušaj silovanja devojčice Tijane Jurić, na kome je rečeno da je mesar iz Surčina u toku činjenja krivičnog dela bio pijan i smanjeno uračunljiv, ali bitno i ne toliko da nije svestan svojih postupaka.
Slučaj "Tijana Jurić": Odbrana tražilа novo veštačenje, Sud odbio, proces se nastavlja

Prema rečima dr Milene Stanković, predstavnika tima veštaka koji je radio psihološku analizu, Đurić je okarakterisan kao emocionalno nestabilna osoba, inteligencije na donjoj granici proseka, koji u stanju alkoholisanosti pokazuje neodmereno i agresivno ponašanje.

Dopunske analize njegove alkoholisanosti te kobne večeri, rađene na osnovu njegovog iskaza da je pre no što je krenuo ka sportskom centru „Rata“ popio litar vinjaka, oko dve litre piva i „još neko piće“ pokazale su da je u krvi imao više od 4 promila alkohola. Prema mišljenju veštaka, da je to zaista tačno sa tolikim procentom alkohola u krvi ne bi mogao da preduzme sve korake – od vožnje automobilom do deponije, kopanja rake, uklanjanja dokaza i vraćanja kući, niti bi ih se do detalja sećao.

Advokat odbrane Viktor Gostiljac smatrao je da je nalaz psihijatrijskog veštačenja pun protivurečnosti i zatražio novo veštačenje, ali je sudsko veće taj zahtev odbilo. Odbrani je ostavljena mogućnost da po čitanju transkripta današnjeg ročišta, do petka, kada je zakazan sledeći pretres, formuliše svoj zahtev za novo veštačenje na okolnosti uračunljivoti i pozove psiholga kao novog svedoka.

Slučaj "Tijana Jurić": Odbrana tražilа novo veštačenje, Sud odbio, proces se nastavlja

Devojčicin otac, Igor Jurić, izjavio je novinarima da mu je drago što Sud nije prihvatio primedbu i zahtev advokata Gostiljca da se opet prolongira proces.

- Više je nego jasno da on želi da dobije na publicitetu, da se ovo odugovlači i da se od jednog jasnog slučaja napravi cirkus – kaže Jurić. – Nadam se da će u petak biti iznete završne reči i da će ovoj agoniji doći kraj, da su završetak ovog slučaja i sam presuda veoma blizu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 10597

Povezane vesti

Povezane teme

Viši Sud Subotica

tijana jurić

igor jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.