Komentara: 55
Pregleda: 25757

Poziv građanima da prilozima pomognu ugroženima u poplavama

16.05.2014. u 22:06h > 17.05.2014. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
Pozivamo sugrađane koji su u mogućnosti da podrže humanitarnu akciju za pomoć ugroženom stanovništvu koje je se već danima suočava sa katastrofalnim poplavama koje nisu viđene na ovim prostorima. Sutra (subota) od 12 do 17 časova u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" biće organizovano prikupljanje pomoći u garderobi, obući, ćebadi i konzerviranoj hrani. Svaka donacija je dobrodošla.
Poziv građanima da prilozima pomognu ugroženima u poplavama

Zbog teških uslova za život u ugroženim mestima koje su zadesile poplave i specijalnih mera koje se sprovode u ugroženim područjima od juče je na snazi mera vanredne situacije, a širom Srbije se već danima angažuju ekipe profesionalnih spasilaca i volontera iz Srbije ali iz drugih država.

Preko 130.000 domaćinstava je bez struje, na desetine hiljada njih bez krova nad glavom i neophodna ima je hitna pomoć u svakom smislu - od garderobe, obuće, jastuka, ćebadi pa sve do konzervirane hrane za odrasle i bebe.

POZIVAJU SE GRAĐANI SUBOTICE KOJI SU U MOGUĆNOSTI DA DONIRAJU NEŠTO OD GORE NAVEDENIH POTREPŠTINA DA DOPREME ISTO SUTRA (SUBOTA) OD 12 DO 17 ČASOVA U TEHNIČKU ŠKOLU "IVAN SARIĆ".

TAKOĐE, DOBILI SMO INFORMACIJU DA SE HUMANITARNA POMOĆ PORED TEHNIČKE ŠKOLE I CRVENOG KRSTA PRIMA I U PROSTORIJAMA OKUD "MLADOST" I TO DANAS OD 17 DO 22 ČASA. U OVU USTANOVU MOŽETE DONETI KONZERVIRANU HRANU, FLAŠIRANU VODU, SREDSTVA ZA HIGIJENU, ĆEBAD, PELENE, MLEKO U PRAHU I HRANU ZA BEBE

GrO SPS sakuplja pomoć od 12 do 15 časova

Sa obzirom na situaciju na poplavljenim područjima naše zemlje GO SPS Subotice poziva svoje članove i simpatizere da se odazovu pozivu Kriznog štaba i pruže pomoć. Pomoć treba sakupljati u odeći, obući, konzerviranoj hrani, sredstvima za higijenu. Pomoć se može dostaviti u prostorije GO SPS Subotice na II Otvorenog Univerziteta u periodu od 12 - 15 časova.

MZ "Bajmok" prikuplja pomoć u Pravoslavom hramu u Bajmoku od 16 do 19 časova

Mesna zajednica „Bajmok“ u saradnji sa pravoslavnim hramom „Sveti Georgije“ iz Bajmoka, organizuje prikupljanje pomoći za ugroženo stanovništvo na poplavljenom području. Prikupljanje pomoći je organizovano u Pravoslavnom hramu u Bajmoku i to u subotu od 16h -19h kao i u nedelju u toku celog dana od 8h.. Svaka pomoć u vidu ćebadi, odeće, obuće,konzervirane hrane i vode je dobrodošla.

Jutros je put Srbije iz Budimpešte krenula nacionalna spasilačka jedinica (HUNOR). Đerđ Bakondi, generalni direktor za vanredne situacije, izjavio je da su prihvatili poziv za pomoć. HUNOR je poslao 26 spasilaca sa 6 čamaca sa jednim helikopterom i sa 7 motornih vozila. Pored ovoga Mađarska je u stanju da pošalje još jedan helikopter, ali za sada, kako kažu, Srbiji to nije potrebno. Rade Drobac,  ambasador Republike Srbije u Mađarskoj, se zahvalio za pomoć i izjavio da u Srbiji još nikada nije bio ovakva velika poplava.

Stanovništvo iz bezbednih zona se uveliko mobiliše, volonteri odlaze na ugrožene lokacije koje procenjuje krizni štab, a trenutno pored ljudstva vrlo je važno zbrinuti sve privremeno premeštene ljude sa ugroženih područja

APELUJEMO NA GRAĐANE SUBOTICE DA POKAŽU SOLIDARNOST U OVIM IZUZETNO TEŠKIM TRENUCIMA ZA OVE GRAĐANE. NAŠE MALO JE NEKOME MNOGO!

Podelite ovu informaciju sa prijateljima i svima koji mislite da mogu da pomognu.

Novčane donacije u dinarima

Izvršni odbor Javnog preduzeća „Pošta Srbije” doneo je odluku o oslobađanju plaćanja provizije za uplate humanitarne pomoći u korist računa otvorenih u cilju prikupljanja sredstava za rešavanje problema nastalih elementarnom nepogodom koja je pogodila celu Srbiju.

Pošte će primati bez naplate provizije uplate na sledeće račune:

  • 840-744141843-14  (poziv na broj 39-501-04, model 97) – uplate za Grad Beograd
  • 840-3546721-89 (poziv na broj nije obavezan) – Republika Srbija
  • devizni račun (uplate iz inostranstva): 01-504619-100193230-000000-0000

Pomoć SMS porukama na broj 1003

Pomoć ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima možete poslati putem SMS poruka na broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora (Telenor, Telekom i VIP). Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Republike Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći.

Brojevi za firme i građane koji žele da pomognu

Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je kol centar za kompanije koje žele da pomognu ugroženom stanovništvu. Kol centar je 24 časa otvoren za koordinaciju sa drugim državnim organima. Telefoni su: 011/3120-741, 011/3120-739, 011/3129-939, 011/3120-742, 011/3120-646.

ORGANIZOVANI PREVOZ VOLONTERA ZA POMOĆ UGROŽENIMA

Sutra ujutro kreću organizovani autobusi iz Subotice sa građanima koji će se priključiti dobrovoljcima u Šapcu na odbrani od poplava. Kako je izjavio Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, sutra će sa platoa ispred Nove opštine krenuti 2-3 autobusa volontera za Šabac, a sličnu akcije organizuje i Savez vojvođanskih Mađara.

SVM je pozivao sve građane dobre volje, koji su u mogućnosti da se priključe akciji pomaganja ugroženom delu stanovništva u odbrani od poplava na području Šapca. Polazak autobusa iz Subotice je planiran za 8 časova, sa parkinga kod Učiteljskog fakulteta.

Pomoć će uputiti i subotička lokalna samouprava, a više informacija biće pruženo na sutrašnjoj pres konferenciji zakazanoj za 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja Sakupljanje pomoći u robi za ugrožene građane iz poplavljenih područja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 55
Pregleda: 25757

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.