• Pregleda: 8934

Subotičani juče prikupili 30 tona pomoći

Subotičani su juče prikupili 30 tona humanitarne pomoći za ugrožene od poplava, koja će danas biti upućena ka ugroženim područjima, rečeno je u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta. Odeće ima više nego dovoljno, a nadležni apeluju da se pomogne donošenjem vode, sredstava za higijenu, hrane za bebe i pelena.
Subotičani juče prikupili 30 tona pomoći

Kako je izjavio zamenik sekretara Mihalj Pece, u toku jučerašnjeg dana prikupljeno je više od 20 tona garderobe za decu i odrasle, dve tone prekrivača, ćebadi i jorgana, 5.000 litara flaširane pijaće vode, tonu i po konzervirane i hrane za bebe, tonu papirne galanterije i sredstava za higijenu.

“U naše prostorije pomoć je donelo 358 sugrađana, a preuzeli smo i znatnu količinu pomoći koja je prikupljena u akcijama koje su organizovane u Tehničkoj školi i prostorijama OKUD Mladost. Pored zaposlenih, angažovano je 60 volontera, koji su do kasno u noć sortirali pomoć koja je spremna za prevoz ka ugroženima” – rekao je Pece.

On je dodao da jedno vozilo Crvenog krsta Srbije stiže u Suboticu kako bi preuzelo, u prvom redu, svu vodu i kozerviranu hranu prikupljenu juče.

Pece dodaje da će se sa prikupljanjem pomoći nastaviti i danas i narednih dana i apeluje na građane da više ne donose odeću, jer je ima dovoljno, već vodu, sredstva za higijenu, bebi hranu i pelene, što je i najpotrebnije.

Prikupljanje pomoći u OKUD "Mladost"

Prikupljanje pomoći u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

10
ffilozoff Odgovori
Sad gledam konferenciju ,Vucica obavestavaju da je najpotrebnije sakupljati vodu30.000-50.000L dnevno,konzerve i SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU(veoma potrebnu za koju niko nije razmisljao)!!!
Tijana Odgovori
EKSTRA ! <3
teardrop Odgovori
..samo imam malo više stvari, moj muž će morati u više navrata vući teške kutije i kese kako bi dali sve što možemo i želimo, imam dvoje male dece pa mu ne mogu pomoći puno..trebalo je organizovati kao u Nsu i BGu da ide jedan kombi i pokupi stvari od građana koji nemaju mogućnost da donesu sve sami...mi ćemo moći, hvala Bogu ništa nam ne fali, ali ima starijih sugrađana..
Pozdrav za akciju i angažovanje..
sinke Odgovori
ima taxi sluzbi koji nose za dzabe stvari odakle god treba u Subotici :)
Njušim Odgovori
Biće tog i na tezgama i buticima... u našem lepom gradu, ali bar da grešim.
ffilozoff Odgovori
P.S.pogledajte slike kako se provode "neki'kad Srbija tone u slikama dole iz nekih lokala!!! SVE te mamine sinove na radne akcije kad se voda primiri,a nasminkane klinke nek im nose vodu i pastete,i ciste hale gde su bili zbrinuti!!! SUBOTICKI ODBORNICI neka se odreknu plate,jer ni ne rade 1 mesec(mozda ih i kazniti sto ne rade svaki dan,a uzimaju 'VELIKE" plate).EEE,sad ce neko reci-Sta ti radis za kompjuterom non-stop-???MOJ odgovor je-dao sam sto sam imao i dacu kad budem imao!!!!
ffilozoff Odgovori
ZASTO placamo ODBORNIKE SUBOTICKOG parlamenta??? MESECNO "RADE" 1-2 puta i nista vise!!! Sad se kao nesto promovisu kad je poplavljeni narod na dnu??? Vi ste DNO-DNA gospodo odbornici-ne radite NISTA-odreknite se plata za npr.UB,ali nemojte od gradskog budzeta dati pomoc vec od Vasih PLATA!!! Mi smo pomoc dali,i dacemo kolko budemo imali,pa makar i kupili 10 L vode!!! NE RADITE NISTA??? Sazovite skupstinu opstine i pravite plan za suse u julu i avgustu-NERADNICI(a nismo Vas ni birali,Vi preletate kako hocete)STA ste uradili za GRAD SUBOTICU od novembra??? ZNAM da se sve prati tako da se ne bojim,jer znam da se komentari prate i zna se ko ih salje SVE SE ZNA,MALI JE GRAD!!!
Valderama Odgovori
@Njušim
Njušim i ja da smrdiš... Kako te bre nije sramota?
alwaysuua Odgovori
@ffilozoff...treba da vas je sramota da u ovakvim nevoljama sprdate se...a svi ljudi ce pomoci I pomagaju..vi mislite dali ste nesto pa sad mozete da se sprdate sa ljudima...cccc....zapitajte se malo u svom srcu kakav ste covek!!!
ffilozoff Odgovori
#ultras,VI ste bolesni!!! Sa cim se sprdam,KRITIKUJEM one koji ne rade nista,i dajem predloge npr.da Vojput ode sa jednom ekipom do Krupnja i Bajine Baste gde nema poplava vec odrona!!! MOZDA ste se nasli u recima "mamini sinovi"????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.