• Pregleda: 2235

Osnovci uživaju u dečjim igrama bez granica

Posle mesec dana takmičenja u okviru Dečjih igara bez granica koje se održavaju na bazenu Prozivka za decu iz 21 osnovnih škola sa teritorije Subotice, održana su četiri polufinalna ciklusa. Za sada su poznate četiri škole koje su se plasirale u finale koje će se održati početkom decembra.
Osnovci uživaju u dečjim igrama bez granica

Ova zanimljiva ideja ima dosta uspeha. Osnovci od prvog do četvrtog razreda svake subote provode nekoliko sati na bazenu i kroz četiri igre savlađuju prepreke i takmiče se sa vršnjacima iz drugih škola i na taj način aktivno ispunjavaju slobodno vreme.

- Deca su zadovoljna igrama i programom na ovom takmičenju. Svake subote novi mališani uživaju u bazenu, dok pokušavaju da savladaju zadato, a uz to žele da budu bolji od protivnika. Lepo se druže i zabavljaju. A što je najvažnije, ova ideja ispunjava cilj, a to je da se deca aktiviraju i da ne provode sve slobodno vreme za kompjuterom i statično. Takođe deca koja se takmiče imaju veliku podršku navijača i tu se svake subote zaista stvori lepa atmosfera na malom bazenu - priča Siniša Repija iz Udruženja „Su Team” koji je sa Srđanom Dakićem osmislilo projekat i igre na bazenu.

Do sada su deca iz 12 osnovnih škola oprobala umeće u igrama na bazenu, a četiri najbolje su se plasirale u finale.

- U finale su se plasirale osnovne škole iz Đurđina, Starog Žednika, Hajdukova i Osnovna škola „Ivan Milutinović”. Predstoje da se odigraju još tri polufinala, a zatim će početkom decembra biti održano finale. Za finale spremamo nove igre, to će biti malo modifikovane ove koje sad imamo i prilagođene za veliki bazen, pošto će se finale na njemu održati - kaže Repija.

Izvor: SuMedija

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.