Komentara: 25
Pregleda: 8980

Dečje igre bez granica na bazenu

21.09.2012. u 18:57h
Izvor: SuMedija
Na bazenu „Prozivka” će tokom oktobra i novembra biti održane Dečje igre bez granica na kojima će učestvovati deca nižih razreda iz 21 osnovne škole sa teritorije Subotice.
Dečje igre bez granica na bazenu

U cilju negovanja novih vrednosti i obogaćivanja sadržaja u Sportsko rekreacionom centru „Prozivka” kroz ovaj projekat biće pružena prilika deci da se zabave i druže, ali i da se više aktiviraju i igraju.

Nosilac projekta „Dečje igre bez granica” je gradska uprava, a partneri su Udruženje građana „SuTeam” i SRC „Prozivka”.

- Kroz ovo je ostvarena lepa saradnja resora za obrazovanje i sport. Na ovaj način smo obogatili sadržaj na bazenu i pružili deci priliku da odlaze na bazen. Vodili smo računa o prigradskoj i gradskoj deci, i organizovali smo se tako da jedan autobus dovozi decu iz škola iz unutrašnjosti i da tako umanjimo troškove. Smatramo da je važno da se deca aktiviraju vikendom, jer je poznato da deca mnogo vremena provode sedeći i bez aktivnosti. Ovo će pomoći da se više motorički razviju, a to svakako doprinosi i razvoju intelektualnih sposobnosti - istakli su Nemanja Simović, član gradskog Veća zadužen za sport i Etela Jerinkić, član gradskog Veća zadužena za obrazovanje.

Dečje igre bez granica na bazenu

Zahvaljujući ovom projektu povezaće se bazen „Prozivka” i osnovci iz subotičkih škola. U „Dečjim igrama bez granica” će ućestvovati đaci od prvog do četvrtog razreda iz 21 osnovne škole.

- Tokom sedam subota od 18 do 20 časova na bazenu će takmičiti ekipe iz tri škole, sa po četiri učenika. Biće dece plivača i deo neplivača. Dogovor je da one škole koje nemaju dovoljan broj dece plivača za igre, da se deca plivači ponavljaju tokom igara. Osme nedelje, početkom decembra, će biti finale u kojem će se naći sedam najboljih ekipa, nakon čega ćemo dobiti pobednika, školu čija deca su uspela da postignu najbolje rezultate - rekla je Đenđi Seleši, pokrajinski poslanik.

Dečje igre bez granica na bazenu

Igre su puzle gde će takmičari sakupljati puzle u boji svoje ekipe i sastavljati zadati oblik, košarka na vodi gde deca treba da uzmu lopticu u boji svoje ekipe i da je ubace u koš, a poslednja igra je vodena matematika kroz koju će deca razvijati motoričke sposobnosti brzine, ali i koncentraciju.

- Vodili smo računa da deca maksimalno budu bezbedna na bazenu tokom takmičenja i zato smo obezbedili spasioce, a i sudije će tokom takmičenja voditi računa o bezbednosti. Kroz ovo takmičenje želimo da decu animiramo, da odlaskom na bazen steknu navike i da se uče zdravom načinu života. Igre su osmišljene tako da deca mogu lako da ih savladaju i da se zabave - rekli su Siniša Repija i Srđan Dakić iz Udruženja „SuTeam”, idejni tvorci celokupnog programa dečjih igara u Subotici.

Dečje igre bez granica na bazenu

Raspored takmičenja:

POLUFINALE

6.10.2012 od 18 do 20 časova

  1. OŠ "Matija Gubec" (Tavankut)
  2. OŠ "Vladimir Nazor" (Đurđin)
  3. OŠ "Vuk Karadžić" (Bajmok)

13.10.2012. od 18 do 20 časova

  1. OŠ "Bosa Milićević" (Novi Žednik)
  2. OŠ "Pionir" (Stari žednik)
  3. OŠ "Hunjadi Janoš" (Čantavir)

20.10.2012. od 18 do 20 časova

  1. OŠ "Miroslav Antić" (Palić)
  2. OŠ "Petefi Šandor" (Hajdukovo)
  3. OŠ "Jovan Mikić" (Subotica)
Izvor: SuMedija
Dečje igre bez granica na bazenu Dečje igre bez granica na bazenu Dečje igre bez granica na bazenu Dečje igre bez granica na bazenu Dečje igre bez granica na bazenu Dečje igre bez granica na bazenu Dečje igre bez granica na bazenu Dečje igre bez granica na bazenu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 8980

Povezane vesti

Povezane teme

bazen u subotici

nemanja simović

bazen prozivka

etela jerinkić

đenđi seleši

dečje igre bez granica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.