Komentara: 40
Pregleda: 12307

Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

30.07.2012. u 11:35h
Ženski fudbalski klub "Spartak" poziva sugrađane i sve kojima je Spartak u srcu da se odazovu radnoj akciji koja je zakazana za sredu, 1. avgusta 2012. u kojoj se pored samih građana i rukovodstva ŽFK "Spartak" očekuju i drugi sportski radnici a pozvani su i gradski čelnici. Ovo je aktivnost koja zahteva samo vreme i aktivan umeren rad ruku i nogu - za finansijsku podršku rukovodstvo se snalazi na samo njima znane načine.
Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

Bliži se početak prvenstva, kako za mušku tako i za žensku ekipu Spartaka i pored stalno prisutnih finansijskih problema koji naše klubove sprečavaju da naprave bolje rezultate kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni, najnovija bolna tačka koja je ove godine posebno izdvojena je - GRADSKI STADION.

Staro zdanje koje je nebrigom onih koji ne doživljavaju Spartak kao instituciju nego način da privređuju, zapostavljen godinama, bez neke veće investicije, iz godine u godinu hoda po ivici loših i katastrofalnih uslova dok se stadioni po Srbiji, i u mnogo manjim i mnogo manje sportski razvijenijim mestima grade i modernizuju sportski objekti - Subotica je kako kako stvari stoje osuđena da čeka neka bolja vremena i neke bolje i odgovornije ljude koji će ovom gradu omogućiti bolje uslove za razvoj nesumnjivo najzdravije grane društva - sporta.

Subotica nema pošteno ni jednu kvalitetnu Halu sportova, ali o tome nekom drugom prilikom.

Dok se i dalje ne zna gde će muški klub Spartaka igrati svoje "veće" utakmice, na tu odluku će se morati još malo sačekati, pravo izbora nema naš ženski klub jer ne postoje alternative, štaviše prvo sledeće takmičenje počinje za desetak dana kada ŽFK "Spartak" izlazi na evropsku scenu. Sigurni smo da "naše devojke" neće osramotiti ni klub, ni naš fudbal ali nismo sigurni da država odnosno grad domaćin neće osramoti sebe sa uslovima i domaćinstvom koje mu je povereno - što za sve one koji se iole razumeju, složićete se nije mala stvar.

Uslovi na stadionu su na granici regularnosti, ali kao što smo već napomenuli neki nemaju izbora i alternative - sada mora da se deluje i učini najviše što se može i u cilju tih napora, a kao posledica nebrige drugih, pridružujemo se pozivu ŽFK "Spartak" na radnu akciju i druženje kako bi se koliko toliko doveo u red ovaj sportski objekat i kako ne bismo bili kritikovani zvanično od organizacije koja nam je ukazala čast, ali i možda još bitnije da se ne osramotimo kao domaćini.

Naš stadion nema sigurne tribine, nema stolice, nema zaštitni krov, nema reflektore ni iole moderne uslove za treninge ali za početak zadovoljićemo se i da pređemo minimalni prag ispunjenosti uslova i da Subotica bude domaćin fudbalskih utakmica kako u domaćoj ligi tako i u inostranstvu.

Pozivamo sugrađane, simpatizere kluba, navijače i sve kojima je Spartak u srcu i koji su u mogućnosti da pomognu da se naš Gradski stadion makar malo dotera kako bi ispunio neophodne uslove, i po pitanju regularnosti ali i po pitanju vizuelnog utiska, da nam se pridruže 1. avgusta (sreda) u dobrovoljnoj radnoj akciji koju organizuje Uprava ŽFK, a koju će zasigurno podržati mnogi mediji. Dođite i podržite naš muški a pre svega ženski klub koji se bori za dostojanstvo i ugled srpskog fudbala i grada domaćina.

Kada već ne postoji interesovanje onih čija je to obaveza, pokažimo da sugrađanska solidarnost nije samo teorijska floskula - pomozimo ličnim angažovanjem našem Spartaku da prebrodi ove teške dane i rastera sive oblake.

Uprava kluba smatra da bi bilo tužno da se potroši ijedan dinar za nešto što se može uraditi dobrovoljnim radom. Još je žalosnije posmatrati kako stadion iz dana u dan propada, a sramotno je ne učiniti ništa. 

Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

Ženski fudbalski klub je aktuelni šampion Srbije - dakle u Srbiji ne može bolje. ŽFK "Spartak" je nedavno pokazao da može ne samo da se nosi nego i da pobeđuje šampione drugih država. Njihovi uslovi za rad su veoma skromni a rezultati kao što možete da vidite ne izostaju. Svoj izlazak na evropsku scenu počinju već 11. avgusta kada se održava turnir ženske Lige šampiona i pri čemu će naš klub ugostiti mnogobrojne goste, sportske radnike i novinare iz drugih država.

Okupljanje povodom najavljene radne akcije je na Gradskom stadionu u sredu, 1. avgusta od 8 časova. Uprava poziva sve zainteresovane da sa sobom ponesu samo radne rukavice i dobro raspoloženje a alat i druga sredstva za rad, kao i osveženje obezbedit će ženski fudbalski klub "Spartak".

Važno je napomenuti da su u toku radovi na sređivanju svlačionica i službenih prostorija za domaće i gostujuće igraće i delegacije, rade se i molersko farbarski radovi ali akcenat na radove u sredu biće na tribinama i prilazu stadionu.

Ovom prilikom očekuje se prisustvo gradskih čelnika, rukovodstva kluba i drugih sportskih radnika kojima je Spartak u srcu.

Za Spartak, za lepši stadion, za jedini gradski stadion koji imamo!
Subotice, odazovi se!

Čekamo vas 1. avgusta 2012 (sreda) na  Gradskom stadionu. Okupljanje u 8 časova (pa ko kada stigne)

Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

Akcija "Obnovimo Gradski stadion" - pozivamo na solidarnost sugrađana

Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 12307
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Stadion Spartak

ženski fudbalski klub spartak

marinci

blue marines

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.