Komentara: 21
Pregleda: 8181

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

01.08.2012. u 14:07h
Na izuzetno visokim temperaturama i direktno izloženi suncu, oni koji vole Gradski stadion i pre svega FK "Spartak" bili su na radnoj akciji i pomogli da se srede tribine stadiona a uz veliku pomoć radnika VojPut i da se srede velike travnate površine i nepristupačne lokacije. Stadion se sređuje i u službenim delovima a aktivnost se nastavlja danas tokom dana i po potrebi u petak.
Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Pre par dana najavili smo radnu akciju pod nazivom "Obnovimo Gradski stadion" u kojoj smo podržali poziv ŽENSKOG fudbalskog kluba "Spartak" da se odazovu sugrađani i svi oni kojima je ovaj klub u srcu i da pomognu da se sredi unutrašnji deo stadiona, atletske staze, površina oko terena, tribine i svečane lože.

Pozivu se odazvalo grubo tridesetak volontera koji su uz terensku pomoć, logističku podršku i kordinaciju članova Uprave ŽENSKOG fudbalskog kluba Spartak uglavnom radili na rastinju po tribinama. Predstavnici ŽFK žele posebnu zahvalnost da iskažu radnicima VojPut-a koji su sa svojim ljudstvom i mehanizacijom značajno olakšali i ubrzali rad tako što su velikim mašinama kosili travnate površine, na nepristupačnijim delovima sa ručnim trimerima, sa snažnim kompresorom delovali su po skorelim delovima.

Da je svima iz Uprave  ŽFK stalo da se učini što više na stadionu, čitavo vreme i sami su bili uključeni u sam rad na terenu pa tako moglo je često da se vidi kako predsednik Arsić ide sa jednog dela tribina na drugi noseći sekiricu u ruci, sekretar kluba sa grabuljama grupiše travu i čupa korov sa tribina, šef stadiona kosi travu i pomera reklamne panoe...

Na tribinama stadiona u punoj radničkoj opremi moglo je da se vidi mnogo mladih ljudi, od klinaca do onih malo starijih momaka, vredno su radili i doprineli uspehu ove akcije. Uprava ŽFK se pobrinula za osveženje koje je itekako dobro dožlo za rad na +30, na betonu pod direktnim suncem.

Iako nismo dobili zvaničnu izjavu predstavnika navijačke grupe "Blue Marines", popularnih "Marinaca", zvanične navijačke grupe sportskog društva "Spartak" - od grupe koja je sređivala severnu tribinu, a koja je tradicionalno okupljalište za ovu navijačku grupu, dobili smo jasan stav je da ne žele da sređuju druge tribine sem ove njihove. Kao što se može i videti na slikama vrlo kvalitetno su je sredili i to je za svaku pohvalu.

Ono što možda nije dovoljno medijski ispraćeno, a vezano je za aktivnosti nekih članova navijačke grupe "Blue Marines", je i akcija koju su sproveli zimus u periodu izuzetno velikih padavima koje su zahvatile čitav grad pri čemu se grupa organizovala i očistila veliku površinu i prilaze stadionu. Ovo je važno napomenuti iz razloga što se navijači po pravilu uvek vežu za vandalizam i grafite - zbog pojedinaca čitava grupa je na lošem glasu a iz ovih akcija trebalo bi da se formiraju i drugačija mišljenja.

Akciji se u onom radnom delu pridružio i svoj doprinos dao i autor ovog teksta pri čemu je imao i prilike da popriča sa većinom učesnika koji su marljivo radili a njihovi rezultati se itekako vide.

Nemamo informaciju da je neko iz muškog fudbalskog kluba podržao ovu akciju a do 12 časova nije bilo ni poseta zvaničnih gradskih predstavnika. 

Posebno se zahvaljujemo se sekretaru kluba Svetozaru Maruniću i predsedniku Zoranu Arsiću koji su bili ljubazni i odvojili vreme da nas provedu kroz stadion, upoznali nas sa stanjem prostorija, obavljenim radovima i uputili nas u akitvnosti koje se planiraju do kraja nedelje.

Velika pohvala svim učesnicima ove akcije, a onima koji su bili u dilemi, ili su bili odlučni da ne žele podržati - sledeći put kada dođu na stadion, bilo koju tribinu, neka se sete da sede ili stoje na delovima natopljenim znojem ovih ljudi.

Kao zaključak izvlačimo da se akcija i apel ŽFK pokazao kao vrlo korisnim i probudio je nekim ljudima svest o problemu. Iako se očekivao veći broj volontera, može se reći da su ovih tridesetak koji su se nesebično angažovali dali izuzetan doprinos, i što je najvažnije u svemu - vide se rezultati.

Na slikama možete da pogledate unutrašnjost stadiona, tribine koje su u dosta lošem građevinskom stanju i zvanične prostorije u kojima se pripremaju fudbaleri i fudbalerke. Kada se završe radovi i isele majstori ponovo ćemo fotoaparatom obići stadion da vam prikažemo stanje nakon renoviranja.

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Radna akcija "Očistimo stadion" na +30 stepeni

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 8181
Povezane teme

Stadion Spartak

ženski fudbalski klub spartak

marinci

blue marines

gradski stadion

zoran arsić

svetozar marunić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.