Komentara: 6
Pregleda: 6007

Najuspešnija godina u istoriji ŽFK "Spartak"

16.11.2013. u 14:48h
Ženski fudbalski klub "Spartak" nakon što je i formalno obeležio jesenju titulu osvrnio se i na rezultate u prethodnom periodu, sagledavajući okolnosti, uslove i stanje u srpskom sportu. Bez obzira na sve nedaće sa kojima su se nosili, u rukovodstvu subotičkog šampiona su i više nego zadovoljni postignutim rezultatima, kao i ciljevima koji su ostvareni.
Najuspešnija godina u istoriji ŽFK "Spartak"

Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK "Spartak" istakao je da iza kluba najuspešnija godina u istoriji postojanja, kao i da su ispunjeni svi zacrtani ciljevi kluba, ali i naglašava da je bilo teško doći do svih rezultata, s obzirom da su uslovi u kojima se radi u Srbiji, izuzetno teški.  Iz tog razloga, ponosno ističe Arsić, ostvareni rezultati u 2013. godini imaju poseban značaj za klub.

"Uspeli smo da odbranimo titulu prvaka Prve lige Srbije za žene u sezoni 2012/2013, osvojimo Nacionalni Kup Srbije u sezoni 2012/2013. i kvalifikujemo se u kvalifikacionu rundu UEFA lige šampiona za žene u sezoni 2013/2014. Voljom žreba u Evropskoj kući fudbala odlučeno je da putujemo u Rumuniju (Cluj-Napocu) na kvalifikacioni turnir. Bili smo učesnici druge kvalifikacione grupe UEFA lige šampiona, gde je CFF Olimpia Cluj (Rumunija) bio nosioc grupe, zatim ŽFK 'Spartak' (Srbija) , FK 'Gintra' Universitetas(Litvanija) i SK 'Liepājas Metalurgs' (Letonija). Ostvaren je rezultat iznad očekivanja, ŽFK 'Spartak' je ostvario sve tri pobede i kao prvoplasirana ekipa sa maksimalnim brojem bodova se kvalifikovala u UEFA ligu šampiona (TOP 32). Igračice i stručni štab su na najbolji način reprezentovali državu Srbiju na kvalifikacionom turniru, o tome govori i statistika gde su devojke Spartaka u tri utakmice postigle neverovatnih  24 podotka i primile samo 3. Milena Nikolić je kao igračica Spartaka bila najbolji strelac Evrope(kvalifikacione runde) sa 10 datih golova , a Tijana Krstić najbolj asistent Evrope. ŽFK 'Spartak' je bio jedini predstavnik države Srbije u najelitnijem takmičenju UEFA lige šampiona (32 najbolje ekipe), s obzirom da muške ekipe Partizan i Crvena zvezda to nisu uspele. U nokaut fazi lige šampiona, ŽFK 'Spartak' je dobio za protivnika prvakinje Rusije FC Rossiyanku, ekipu koja je peta najbolja ekipa u Evropi po rejtingu UEFA. ŽFK Spartak je dvomeču pokazao da je ekipa koja ima neverovatan kapacitet da se i narednih godina ponovi sa dobrim rezultatima u Evropi. Na svom terenu Spartak je doživeo poraz od Ruskinja sa 2:4, dok je u Rusiji ostvaren nerešen rezultat 1:1, što je donelo velikih 500 bodova Spartaku. U 2013 godini, ŽFK Spartak je zahvaljujući odličnim rezultatima u UEFA ligi šampiona zaradio novih 4500 bodova i time povecao rejting kluba i države Srbije." - rezimirao je Arsić prethodni period aktuelne kalendarske godine.

Odbranjena jesenja titula

Nakon evropskog takmičenja ŽFK "Spartak" se okrenio domaćem prvenstvu - Super ligi Srbije za žene, ligi koja je smanjena na osam klubova. Uz odlične igre i maksimalan učinak ŽFK "Spartak" je uspeo da odbrani jesenju titulu prvaka Super lige Srbije u sezoni 2013/2014. (11 utakmica – 11 pobeda, sa neverovatnom gol razlikom 75:1, 74+) i na taj način obezbedi dovoljnu bodovnu prednost. Prvotimke Milena Nikolić i Nahi Estelle su najbolji strelci prvog dela Super lige Srbije sa 18 odnosno 14 postignutih golova.

Transferi i najbrži gol na svetu

Ono što je posebno obeležilo ovu godinu jeste odlazak Jelene Čanković u prvaka Španije FC Barselonu, odlazak Marije Radojičić u prvaka Austrije FC "Nolenbah" i najbrži gol na svetu koji je postigla Enganamouit Gaelle iz početnog udarca, gol koji je obišao čitav svet.

Formiranje škole fudbala i B tima ŽFK "Spartak"

Takođe u klubu se ponose činjenicom da su u 2013. godini formirali školu fudbala za devojčice, gde trenira više od 60 domaćih devojčica. Formiran je i B tim ŽFK "Spartak".

"Na samom kraju, u ime kluba moram istaći da smo izuzetno ponosni na sve igračice i stručni štab ŽFK 'Spartak', koji su na neverovatam način završili takmičarsku 2013. godinu. Igračice su pokazale još jednom da su sportiskinje za primer i da država Srbija treba da bude ponosna što u jednom granskom sportu ima ovake reprezente sporta i države Srbije." - izjavio je Arsić.

Pauza do januara

Sada sledi pauza u prvenstvu Srbije, igračice i stručni štab ŽFK "Spartak" odlaze na zasluženi odmor. Ponovno okupljanje je zakazano za 20. januar 2014. godine.

Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6007

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.