Komentara: 4
Pregleda: 3720
Foto

Sumiranje rezultata ŽFK "Spartak"

22.10.2013. u 16:39h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za medije predsednik Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" Zoran Arsić osvrnuo se na prethodni period takmičarske sezone kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni, važnim bodovima koji su osvojeni za srpski fudbal, ali i problemima sa kojima se ovaj klub svakodnevno suočava uz indolentan odnos države, ali i lokalnih privrednika.
Sumiranje rezultata ŽFK "Spartak"

Iako je fudbalska sezona u nacionalnom šampionatu tek prošla sredinu, odnosno odigrano je 9 kola od 14 koliko se ukupno igra u Super ligi za žene, fudbalski klub Spartak pobedio je (neke i po dvaput) direktne konkurentne za novu, treću uzastopnu titulu, i time ostvario veliku prednost od 8 bodova i praktično došao na korak do ostvarenja još jednog cilja.

Nemanja Simović, član GV zadužen za sport čestitao je ženskom fudbalskom kolektivu na uspešno završenoj protekloj sezoni i rezultatima koje ŽFK "Spartak" ostvaruje već dugi niz godina. Takođe Simović se zahvalio i Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport na svoj pomoći koju su pružili za funkcionisanje kluba.

Sumiranje rezultata ŽFK "Spartak"

Osvrćući se na sezonu koja je jednim delom završena što se tiće učešća u UEFA ligi šampiona, ali i dosadašnjih rezultata u nacionalom šampionatu, predsednik Arsić se dotakao svih pozitivnih stvari koje su ostvarene, ali i problema sa kojima se klub suočava u svakodnevnom funkcionisanju, a to posebno dolazi do izražaja u najjačem evropskom takmičenju.

Jedan od momenata koji je obeležio ovu godinu u ŽFK "Spartak" ali i srpskom fudbalu je prelazak talentovane Jelene Čanković u slavni klub Barselonu, što je označeno kao najveći transfer u srpskom ženskom fudbalu, ali u kontekstu najznačajnijeg, a nikako najisplatljivijeg za klub pošto od ovog transfera klub nije ostvario finansijsku dobit jer je Jelena otišla kao slobodan igrač.

Sumiranje rezultata ŽFK "Spartak"

"Godinu iza nas obeležilo je osvajanje treće uzastopne titule šampiona Srbije, osvajanje drugog uzastopnog Kupa, uspešne kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i plasman u Ligu šampiona, odlazak Čankovićeve u Barselonu, osnivanje fudbalske škole za sve uzrasne kategorije devojčica" konstatovao je Zoran Arsić, predsednik ŽFK "Spartak"

Učešće na evropskoj sceni je ocenjeno kao uspešno uz pozitivan rezultatski u kojem su imali jedan poraz, jednu nerešenu utakmice i tri pobede. Osvojen je prvi evropski bod, a ujedno i najveći bodovni koeficijent od 4.200, odnosno ukupno 13.460 bodova koliko sada ŽFK "Spartak" ima.

Uspeh ŽFK u Evropi u duelu protiv ruskog šampiona Rosijanke je utoliko veći kada se uzme u obzir da država Srbija ima 32 registrovana kluba i oko 1300 registrovanih igračica, dok ruski savez ima 320 registrovanih klubova i 32.000 registrovanih igračica.

Sumiranje rezultata ŽFK "Spartak"

"Dugujemo veliku zahvalnost svima koju su nas podržavali na razne načine, gradu Subotici i resoru za sport i Pokrajinskom sekretarijatu za sport. Želeo bih da pohvalim vrlo dobru saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije, sa Sportskim savezom Subotice, zatim ljudima iz JKP 'Stadion' koji su pomogli u organizaciji evropskih takmičenja, a posebno privatnom preduzeću 'Biromarket' koje je bilo jedino od nekoliko desetina lokalnih koji su se odazvali da pomognu deci ovog grada" - istakao je Arsić.

"Biti šampion države, a ne biti iz Beograda, izgleda da je ozbiljna kazna i ozbiljan problem za svaku sredinu. Pogotovo što je sve postalo politika. Neprimereno je da Zvezda ili Partizan probleme rešavaju tako što okrenu predsednika države ili potpredsednika Vlade i dobiju po milion evra mesečno od Gasproma ili Telekoma", kazao je Arsić.

Arsić je još jednom apelovao na državu da materijalno podrži rezultate koji ovaj klub već nekoliko godina ostvaruje u vrlo skromnim uslovima, a da se pri tome ne gleda iz kojeg grada dolazi nego kako reprezentuje Srbiju i pored svih otežavajućih okolnosti sa kojima se suočavaju svakodnevno.

Još jedan dokaz dobrog rada u klubu i doprinosa koji klub daje za nacionalnu stvar je konstantno učešće desetak igračica iz Spartaka u A selekciji reprezentacije Srbije. Trenutno je toku pauza u šampionatu zbog reprezentativnih obaveza, pa se tako 8 igračica iz Spartaka pridružilo nacionalnoj selekciji Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3720

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.