Komentara: 9
Pregleda: 7942

ŽFK "Spartak" novi-stari šampion Srbije

02.06.2013. u 11:38h
U skromnoj atmosferi i u skromnim uslovima pod kojima treniraju i svake nedelje bore se za nove bodove, fudbalerke Ženskog fudbalskog kluba "Spartak" pred oko 200 gledalaca na Gradskom stadionu savladale su ekipu iz Požarevca rezultatom 7:0 (3:0), a najefektniji gol, bez konkurencije, je bio onaj u zvanično trećoj sekundi meča sa centra pod prečku. Ovom pobedom ŽFK "Spartak" je i zvanično završio šampionat i odbranio titulu šampiona Srbije.
ŽFK "Spartak" novi-stari šampion Srbije

Fudbalerke Spartaka odbranile su titulu šampiona Srbije u fudbalu za žene pošto su i u poslednjoj njihovoj utakmici pobedile ŽFK "Požarevac" na domaćem terenu i time i zvanično završile sezonu na prvom mestu sa osvojena 52 boda iz 19 odigranih utakmica.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra još jedno kolo u kojem je ŽFK "Spartak" slobodan.

Jučerašnju utakmicu pored 7 postignutih golova obeležile su individualne "majstorije", nekoliko lepih akcija za oko, a posebno ona koja može da se kvalifikuje za Ginisov rekord u brzini postizanja gola, kada je tamnoputa igračica Eenganamouit Gaelle Deborah postigla gol sa centra u trećoj sekundi meča.

Ovaj vrlo efektan pogodak pod samu prečku iznenadio je mnoge na stadionu, pa i fotoreportere koji nisu stigli na vreme da reaguju. Golman ekipe iz Požarevca pokušala je da "izvadi" situaciju i interveniše, a time je samo još više ulepšala momenat i efektan gol atraktivne Kamerunke.

Za ŽFK "Spartak" golove su postigle: Enganamouit G. u ''3 sekundi. i u '79 min., J. Čanković u '4 i '59 minutu., V. Slović u '14 i '55 i  K. Krstić u '82 minutu. Za ŽFK Spartak su nastupile: Ivanov, Ilić, Krstić T., Nikolić M. (Savanović), Slović, Enganamouit, Meffemetou F., Damjanović, Čubrilo J. (Krstić K.), Čanković, Radojičić (Radanović).

Za ŽFK Požarevac nastupile: Mijailović, Ilić T., Mitrović, Izgarević, Žikić, Miloradović (Virijević), Starčević, Ilić V., Đalović, Vuković, Cako.

Šampionksi pehar će biti uručen naknadno, a fudbalerke Spartaka pre zaslužene pauze očekuje još jedna zvanična utakmica za novi trofej Kupa Srbije i novu duplu krunu.

ŽFK "Spartak" novi-stari šampion Srbije

Foto: ŽFK "Spartak"

Dominacija i visoka efikasnost obeležile sezonu 2012 / 2013

U čitavom šampionatu Prve lige Srbije za žene fudbalerke Spartaka primile su samo 2 gola (+3 evidenrana za "zelenim stolom") , dok su precizne bile čak 142 puta. Na domaćem terenu u 11. utakmica primile su samo jedan gol, što dovoljno govori o nadmoćnosti i u odbrani.

Od 19 odigranih mečeva u ligi, ŽFK "Spartak" pobedio je u 17, jedanput odigrao nerešeno, a јеdini zvanični poraz je za "zelenim stolom" koji im je FSS dodelio zbog stava da ne žele da igraju sa "nepostojećim klubom". Gol razlika od +137, odnosno +140, govori sama za sebe.

Ekipu je i ove sezone vodio Boris Arsić kao trener, Bojan Arsić kao sportski direktor i predsednik nekadašnji uvaženi fudbalski sudija Zoran Arsić. Kombinacija koja očigledno ima znanje i formulu kako da pravi šampione u ženskom fudbalu.

Kvalifikacije za fudbalsku ligu šampiona za žene počinju početkom avgusta (8.8), a do tada predstoji zaslužena pauza za igračice, pripreme i zagrejavanje za nove izazove.

Redakcije sajta subotica.com čestita novim-starim šampionima Srbije na još jednoj uspešnoj sezoni, kako u nacionalnim tako u i evropskom takmičenju.

Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac" Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac" Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac" Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac" Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac" Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac" Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac" Fudbal (Ž): Žfk "Spartak" - Žfk "Požarevac"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7942

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.