Komentara: 1
Pregleda: 3322

ŽFK "Spartak" nastavlja dominaciju posle ubedljive pobede nad Mašincem u derbiju kola (8:0)

10.11.2013. u 09:36h
Izvor: ŽFK "Spartak"
U derbi utakmici 11. kola Super lige Srbije u fudbalu za žene, igračice Spartaka ubedljivom pobedom (8:0) nad Mašincem dokazale su dominaciju i nastavile neprekidan niz odličnih rezultata. Utakmicu je posmatralo oko 250 gledalaca koji su po odličnim vremenskim uslovima mogli da uživaju u zanimljivom fudbalu i efektnim pogodcima, pogotovo u vrlo efikasnom prvom delu.
ŽFK "Spartak" nastavlja dominaciju posle ubedljive pobede nad Mašincem u derbiju kola (8:0)

U poslednjoj utakmici jesenjeg dela prvenstva "plave golubice" su na domaćem terenu nanele težak poraz ekipi sa Nišave.

Goleadu je otvorila Milena Nikolić pogotkom u 4.-om minutu kada se najbolje snašla u gužvi pred Mašinčevim golom i sa peterca sprovela loptu u mrežu. Spartakove igračice osokoljene brzim vođstvom nameću žestok tempo igre u kojoj se kao na filmskoj traci smenjuju dobre šanse i lepi golovi. Pre završetka prvog poluvremena Spartak je postigao nedostižnu gol prednost, pa je već tada bilo jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik.

U drugom poluvremenu Mašinac je konsolidovao odbrambenu liniju i znatno bolje pokrivao svoju polovinu terena, te tako na vreme sprečavao potencijalne napade. Ipak, bez obzira na to, Nahi Estelle, brzonoga Spartakova igračica, bila je nezaustavljiva enigma. Prvu ozbiljnu priliku imala je u 60 minutu kada je od stoprocentne šanse uspela jedino da zatrese prečku, ali se do kraja utakmice ipak iskupila za propuštenu priliku sa dva postignuta gola.

Konačan rezultat od 8:0, iako izuzetno visok, realno je odslikavao odnosa snaga na terenu. U ovom momentu podmlađena i nedovoljno uigrana ekipa Mašinca nije mogla da se ozbiljnije suprotstavi razigranim "golubicama".

Najbolju igru u plavo-belom taboru prikazala je Aleksandra Savanović, a ona je bila i kandidat za najlepši pogodat, kada je u 32 minutu iz poluokreta, sa ivice šesnaesterca, smestila loptu u mrežu. Ipak, najlepši gol je postigla Jelena Čubrilo. Nalazila se iskosa sa desne strane na oko 18 metara od gola kada je primila loptu i snažno, bez mnogo nameštanja šutirala levom nogom, a lopta je odbivši se od prečke završila u mreži.

Golove su postigle: Milena Nikolić (4' i 24' minut), Aleksandra Savanović (21' i 32' minut), N'Rehy Ines (27' minut), Jelena Čubrilo (40' minut) i Nahi Estelle (75' i 84' minut).

Izvor: ŽFK "Spartak"
Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3322

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.