Komentara: 5
Pregleda: 3850

Turistički potencijali Palića predstavljeni u Budimpešti

17.06.2014. u 14:15h
Izvor: RTV
Turističko preduzeće "Park Palić" predstavilo je u ambasadi Srbije u Budimpešti turističke potencijale, kao i arhitektonska rešenja budućeg akva-parka zainteresovanim mađarskim investitorima. Kako je izjavio direktor ovog preduzeća Goran Gabrić, investitorima je juče prezentovan master plan turističkog razvoja Palića, sa akcentom na konkretnih 30 hektara građevinskog zemljišta na kojima se već sada može investirati.
Turistički potencijali Palića predstavljeni u Budimpešti

Na osnovu dosadašnjih iskustava sa predstavljanja turističkih potencijala na sajmovima u Evropi, Gabrić je ocenio da su mogućnosti za investiranje u turizam veoma velike, da se zbog toga mora ići ka investitorima i organizovati im ovakve prezentacije u nadi da će bar jedan od njih doći na Palić.

"Danas smo ovde imali kompaniju koja upravo gradi Akva-park u Rumuniji, izgradila je već jedan u Mađarskoj, tako da se nadamo, pošto posluju u regionu, da će vrlo brzo posetiti našu lokaciju, pa možda u nekom doglednom periodu i investirati",– rekao je Gabrić.

Prezentacija je održana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin ocenio je da je Vlada Vojvodine spremna da podstakne ulagače koji su zainteresovani za investiranje u predstavljena arhitektonskih rešenja.

Turistički potencijali Palića predstavljeni u Budimpešti

On je ocenio da je turistička ponuda Vojvodine slična mađarskoj ponudi, te da vojvođanski turistički radnici treba da prihvate sva pozitivna iskustva koja dolaze iz Mađarske, za koju je ocenio da je turistička "vele-sila".

Vasin se nada da će ova prezentacija imati kao konkretan rezultat dolazak mađarskih investitora koji bi uložili u razvoj budućih turističkih sadržaja na jezeru Palić.

"Oni su vezani za "čist" turizam, oni su vezani i za banjski turizam, za takozvani gurmanski turizam, za vinski turizam i sigurno je da salaši koji okružuju Suboticu i koji su karakteristični za sever Bačke mogu biti značajna turistička atrakcija. Mislim da imamo sve uslove da na Paliću, uz pomoć i Vlade Vojvodine i Vlade Srbije i lokalne samouprave napišemo jednu lepu priču", rekao je Vasin.

Domaćin prezentacije je bio ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac, a na njoj su predstavljena idejna urbanističko-arhitektonska rešenja budućeg akva-parka na Paliću.

Poseban akcenat je stavljen na jedno od šest nagrađenih rešenja na ovom konkursu, koji je izradila grupa autora iz Srbije i Mađarske predvođena arhitektom Goranom Martinovićem. Govoreći o samom arhitektonskom idejnom rešenju budućeg akva-parka, on je rekao da on obuhvata istorijat i tradiciju banjskog turizma na Paliću u kombinaciji sa savremenim arhitektonskim i banjskim rešenjima.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3850

Povezane vesti

Povezane teme

Park Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.