Komentara: 7
Pregleda: 6781

Seoski turizam u Subotici i okolini

17.04.2014. u 20:27h
Izvor: RTV Yueco
Seoski turizam u Subotici i okolini zasniva se uglavnom na gastronomskoj ponudi, za razliku od drugih delova Srbije gde se ova vrsta turizma zasniva i na smeštaju. Jedno od najspremnijih sela u Vojvodini za prijem turista je Tavankut, koji je prošle godine posetilo oko 1000 ljudi. Pre dva meseca Turistička organizacija Subotice izdala je brošuru "Seoski turizam" u kojoj je turistima ponuđeno 7 destinacija u Subotici i okolini.
Seoski turizam u Subotici i okolini

Dva najveća brenda Tavankuta su jabuke, kojih se godišnje proizvede oko 20.000 tona, a sa druge strane to je umetnost u tehnici slame. Ove brendove Tavankut razvija i koristi da bi privukao turiste koje zanima seoski turizam. Tako se u 2011. godini Tavankut našao na listi najturističkijih sela Vojvodine.Ove godine Tavankut je posetilo 4 grupe turista iz Mađarske i Hrvatske, a prošle godine, kada su i počeli da vode statistiku o broju poseta, zabeleženo je oko 1000 turista koji su došli da vide ovo mesto. Osim jabuka i umetnosti u tehnici slame, Tavankut ima još mnogo toga da ponudi turistima.

Turistička organizacija Subotice pre dva meseca izdala je brošuru „Seoski turizam“ u kojoj promoviše Tavankut, Kelebiju, Aleksandrovo, Makovu sedmicu, Palić, Hajdukovo, Šupljak i Nosu i Bačke Vinograde kao zanimljiva mesta za izlete u okolini Subotice. Osim informacija o samim mestima, u brošuri se nalaze i informacije o manifestacijama, kao i mapa regije. Turisti dolaze u Suboticu sa željom da probaju hranu, vina ili da pecaju i jašu konje.

Prilikom odabira mesta koja su se našla u brošuri „Seoski turizam“ vodilo se računa o tome da to budu naselja u Subotici i okolini koja imaju aktivnosti i ponudu koja može da se uvrsti u seoski turizam.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 dan
Komentara: 7
Pregleda: 6781

Povezana vest

Povezane teme

seoski turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.