• Pregleda: 7284

Milan Vučković novi predsednik SDŽ "Spartak", Iso Planić predsednik Skupštine

Na juče održanoj sednici Skupštine Sportskog društva željezničara "Spartak" usvojen je godišnji izveštaj o radu, kao i finansijski izveštaj, a na kraju je održan i izbor za predsednika sportskog društva i Skupštine.
Foto: Sportski savez Subotice
Milan Vučković novi predsednik SDŽ "Spartak", Iso Planić predsednik Skupštine

Nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsednika, nekadašnjeg odbojkaškog reprezentativca Đule Meštera, Skupština je morala je da nađe zamenu na čelu SD, baš kao i u slučaju predsednika Skupštine, mesto koje je ostalo upraženjeno nakon iznenade smrti dugogodišnjeg sportskog radnika Saše Jevremova.

Na izbornoj skupštini članovi su za novog predsednika Upravnog odbor SDŽ "Spartak" izabrali Milana Vučkovića, dosadašnjeg predsednika Skupštine ovog SD, dok je za novog predsednika Skupštine poverenje dato Isi Planiću.

Milan Vučković je dugogodišnji sportski radnik, privrednik i funkcioner, trenutno obavlja i funkciju predsednika Teniskog kluba "Spartak", dok je Iso Planić predsednik Planinarskog saveza Vojvodine i direktor Politehničke škole Subotica.

Da podsetimo Mešter je ostavku podneo početkom aprila, navodeći razloge kao privatni. Proslavljeni odbojkaški reprezentativac je na funkciju predsednika SDŽ "Spartak" stupio sredinom septembra 2014. godine, zajedno sa Sašom Jevremovim, dugogodišnjim sportskim radnikom, koji je imenovan na funkciju predsednika Skupštine društva. Nažalost Jevremov je posle nepunih godinu dana rada na ovoj funkciji iznenada preminuo.

Sportsko društvo "Spartak" iz Subotice, jedno od najbrojnijih i najtrofejnijih društava u našoj zemlji, u maju prošle godine obeležilo je 70 godina postojanja, a na svečanoj akademiji zaslužni sportisti i sportski radnici dobili su priznanja za svoj rad i sportske rezultate.  Više o ovome pogledajte u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Vitomir Markovic Odgovori
Čestitam Isi Planiću.
ffilozoff Odgovori
Eeeeeeee,SUBOTiCA tone na svim poljima....gde su veeeliki sportisti SUBOTICE??? ko su ovi likovi i sta znaju o SPORTSKOM DRUSTVU SPARTAK??
Preletačević Odgovori
Čestitke za Isu Planića a u biografiji Milana Vučkovića ne pominju se DEVEDESETE godine i njegovi biznis poslovi. Danas je bitno da je čovek " BIZNISMEN " pa da ga biramo na funkcije koje predstavljaju ČAST.
Isto važi i za fudbalske funkcionere. Hiljade Subotičana je prolivalo znoj za SDŽ "SPARTAK" i proslavljalo ga širom sveta a mi danas tako lako biramo pojedince da vode to društvo.
beloglavi orao Odgovori
Kamo sreće da ovakvo sportsko društvo sa bogatom tradicijom i doprinosom koje je dalo razvoju sporta i opšteg zdravlja i slična njemu imaju prioritet kod resornog ministarstva u pogledu finansiranja.Možda je novi zakon o sportu tako nešto i predvideo.Čelnim ljudima organa upravljanja želim mnogo uspeha u radu.
ludi stipan Odgovori
@ ffilozoff Iso Planić je sigurno upućen u sve što se dešava u i oko Spartaka, možda nije svima poznat jer dolazi iz sporta koji nije, naročito u Subotici, u vrhu popularnosti, planinarstvo je i više od sporta, Iso je popeo nekoliko vrhova iznad 8000 metara, malo je ljudi koji se time mogu pohvaliti, Iso je kročio na Mont Everest, krov sveta, Iso je u prirodu, na planinu poveo na hiljade svojih učenika, planinara i upoznao ih sa istorijom, biologijom, geografijom Srbije bolje nego bilo koji udžbenik. Iso je pre svega poždrtvovan u onome što radi, siguran sam da će se rezultati ubrzo videti. Uostalom Iso je jedan od osnivača Planinarskog kluba Spartak koji je osnovan krajem 2001. godine. I njemu i gosp. Vučkoviću želim puno uspeha u vođenju SD Spartak.
veliki strucnjak Odgovori
Govorimo puno puta da se deca sklone sa ulice i bave se sportom i onda direktorica skole J.J.Zmaj naredi da se skinu kosevi....samoyivost...to da se preispita...kako je nije sramota....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.